Andrew Nicholson stormt top tien weer binnen

Andrew Nicholson stormt top tien weer binnen

Andrew Nicholson

In de top tien van de FEI-ranking eventing gebeurt meestal niet veel. De laatste ranglijst, waarin de resultaten van 1 juli 2015 t/m 30 juni 2016 meetellen, is een enorme uitzondering. Meest opvallende notering is die van Andrew Nicholson. Hij maakte een reuzensprong in de ranglijst door van 66 naar 9 te stijgen. De in Groot-Brittannië woonachtige Nieuw Zeelander was aan het begin van het eventingseizoen uit de top drie geduikeld. Zijn ongeluk in augustus vorig jaar, waaraan hij ernstige nekklachten overhield, was daar debet aan. Begin dit seizoen was hij voldoende gerevalideerd om weer in het zadel plaats te nemen. De eerste overwinning op driesterren niveau (Bramham, met Jet Set) en vorige maand stuurde hij twee paarden rond in de CCI4* van Luhmühlen. Onder andere de zevende plek met de KWPN-merrie Perfect Stranger (ex Viedor R), een veertienjarige dochter van Hors la Loi II x Amaretto I, zal flink hebben meegewerkt aan de enorme stijging van de sympathieke ruiter, die evenwel Rio aan zijn neus voorbij ziet gaan omdat hij nog altijd in onmin leeft met de Nieuw Zeelandse hippische federatie.

Michael Jung onaantastbaar

Ook opvallend is de nummer 4-positie van landgenoot Tim Price. Hij komt van 10; dan hebben we nog de Brit Oliver Townend, die van 17 naar 10 stijgt. Beide hebben hun klassering eveneens met  name te danken aan hun goede prestaties in Luhmühlen. Op nummer één staat de onaantastbare Michael Jung; hij heeft 599 punten, maar liefst 142 meer dan Christopher Burton (Australië). Philip Dutton (VS) staat op 3.

Tim Lips op 68

Beste Nederlander is Tim Lips. Hij verdween uit de top 40 en staat nu op 68. Alice Naber-Lozeman zien we op 179, gevolgd door Merel Blom op 181. Opvallend is ook de notering van Elaine Pen; zij klom van een 759e naar een 240e plek en is daarmee de vierde Nederlandse.

FEI-ranking eventing 1 juli 2015 t/m 30 juni 2016.

Foto: Remco Veurink 

Vergelijkbare artikelen

Reacties