American Pharoah wint Triple Crown en schrijft geschiedenis *video*

American Pharoah wint Triple Crown en schrijft geschiedenis *video*

Jockey, renpaard
foto: Tophorseracing

Een historische overwinning in de 1.5 miljoen dollar gedoteerde Belmont Stakes. Victor Espinoza en American Pharoah zegevierdem afgelopen nacht in deze prestigieuze renwedstrijd, waarmee zij het eerste duo in 37 jaar tijd zijn die de felbegeerde Triple Crown op naam schrijven. Espinoza en zijn razendsnelle bruine kenden geen vlekkeloze start, maar de jockey stuurde zijn paard vastberaden door het veld en gaf de koppositie gedurende de anderhalve mijl lange race niet meer uit handen. Met vijfenhalve paardlengtes verschil denderde de favoriete combinatie als eerste over de finishlijn.

‘Het is niet te bevatten,’ aldus een overdonderde Espinoza na afloop. ‘Mijn paard is geweldig. Ik wist na de eerste bocht al dat we zouden winnen. Pharoah lijkt over een extra versnelling te beschikking. Dit is gewoon ongekend.’ Ook trainer Bob Baffert reageerde emotioneel: ‘Dit is de droom van iedere renliefhebber. Ik zou willen dat mijn ouders nog hadden geleefd. Ze zouden enorm trots zijn geweest.’

American Pharoah, in eigendom van Ahmed Zayat, is de twaalfde Triple Crown winnaar.  Sir Barton was in 1919 de eerste winnaar van het befaamde drieluik De laatste keer dat de Kentucky Derby, Preakness Stakes en Belmont Stakes door hetzelfde paard op naam werden geschreven dateerde van 1978, toen Affirmed het klusje klaarde.

Bron: Hoefslag/Horsetalk

 

 

Reacties