Alice Naber-Lozeman nog op kop

Alice Naber-Lozeman nog op kop

Na de tweede dressuurdag van het CCIO3* Military Boekelo-Enschede heeft de Amerikaan Clark Montgomery de leiding overgenomen in het algemeen klassement. Met een fenomenale dressuurscore van 35.20 strafpunten stuurde hij zijn Loughan Glen naar de voorlopige eerste plaats. Daarmee bleef hij maar liefst vierenhalve procent voor op de Fin Elmo Jankari, met Duchess Desiree goed voor eveneens een prima score (39.80 strafpunten). Laura Collett (Engeland) en Grand Manoeuvre waren de derde combinatie die onder de veertig strafpunten wisten te blijven. Met 39.80 strafpunten staan zij op de derde plaats. Lucy Jackson (Nieuw Zeeland) eist met Willy Do de vierde plek op (40 strafpunten), voor Fransman Thomas Carlile en Sirocco du Gers (41.70 strafpunten).

Alice Naber-Lozeman is in de strijd om het Nederlands kampioenschap goed op weg naar haar zesde titel. De amazone stuurde haar toppaard ASCI Peter Parker gisteren naar een score van 46.50 strafpunten en geen enkele Nederlandse combinatie wist dit vandaag te evenaren. Het duo eist momenteel de elfde plek op in het algemeen klassement. Tim Lips en Bayro volgen met 47.10 strafpunten op de vijftiende plaats, voor Raf Kooremans en MCB Vulvano (47.70 strafpunten).

In de finale van de Nations Cup eventing staat Engeland op een voorlopige eerste plaats met 137.10 strafpunten, voor Amerika (139.60 strafpunten). Nederland eist op dit moment de derde plaats op (141.30 strafpunten).

Morgen volgt de cross, waarna zondag het afsluitende springparcours op het programma staat.

Klik hier voor uitslagen.

Klik hier voor de tussenstand in de Nations Cup.

Foto: Remco Veurink

Reacties