Aken: Nederlandse vierspanrijders aan de leiding

Aken: Nederlandse vierspanrijders aan de leiding

IJsbrand Chardon
IJsbrand Chardon

Zonneschijn en regenbuien wisselden elkaar af op de tweede wedstrijddag in Aken, waar de vierspanrijders vandaag de dressuurring betraden om hun eerste punten binnen te halen voor zowel het individuele-als het landenklassement. Met de derde plaats van IJsbrand Chardon en de vierde plaats van Theo Timmerman heeft het Nederlands vierspanteam de leiding genomen in het landenklassement. Derde teamlid Koos de Ronde werd achtste en liet daarmee het wegstreepresultaat noteren. Boyd Exell gaat na een zeer sterk gereden dressuurproef aan de leiding in het individuele klassement, voor Chester Weber.

Chardon reed een zeer goede proef: “Dit is de beste proef die ik hem sinds lange tijd heb zien rijden,” zo luidde het enthousiaste commentaar van bondscoach Harry de Ruyter. Volgens insiders had het verschil met de als tweede geplaatste Chester Weber groter mogen zijn. Boyd Exell was vandaag een klasse apart en won dit onderdeel verdiend.
Theo Timmerman zette een goede proef neer waarbij zijn vierspan een mooi blok vormde en veel lossigheid toonde.

In het landenklassement gaat Nederland momenteel aan kop met ruime voorsprong op de Verenigde Staten, Hongarije, België en gastland Duitsland.

Op zaterdag strijden de vierspanrijders in de marathon opnieuw voor de klassementen, gevolgd door de afsluitende vaardigheidsproef op zondag.
Op vrijdag komen de rijders in actie in de extra Speel uw Spel vaardigheidswedstrijd. Op zaterdagavond betreden de zes finalisten van de Wereldbekerfinale in Bordeaux het imposante hoofdstadion in Aken met hun tweede vierspan voor een Jump and Drive wedstrijd, waarin zij een team vormen met twee springruiters én een eventingruiter.

Foto: Remco Veurink
Bron: KNHS

Reacties