Acht geselecteerden voor EK

Acht geselecteerden voor EK

Tijdens de laatste selectiewedstrijd in Renswoude zijn acht combinaties geselecteerd voor het EK Landelijke Ruiters dat van 17 tot en met 21 juli wordt verreden in het Oostenrijkse Laintal. Opvallend is dat er drie Young Riders in het team zitten. Martin Lips ziet het EK Landelijke Ruiters als prima als voorbereiding op het EK Young Riders dat in september plaats vindt.

Het EK voor Landelijke Ruiters wordt verreden als eventingwedstrijd op CIC2*-niveau. Onderdeel van het EK voor landelijke ruiters is de zestalproef voor landenteams. De komende periode zal onder leiding van chef d’equipe Fried van Stiphout getraind worden op de zestal proef, het unieke onderdeel van dit kampioenschap. Van Stiphout: “Voor bloedpaarden is een zestalproef niet altijd een makkelijke opgave. Vandaar dat we eerst goed moeten uitvinden welke paarden goed in het zestal passen. De paarden die niet in het zestal zitten rijden op het EK wel gewoon mee voor het individuele klassement”.

De acht geselecteerden zijn Judith Anssems  met Head for Heights, Marcelle de Kam  met Velly Telly, Richard Kapteyn met Z Ilja, Remco Bouwens  met Wotan, Vera Grevelink met Udiana, Jordy Wilken met U Play Spirit, Larissa Hartkamp met Angel en Nienke van Roekel  met Bylboa.

Opvallende afwezige is Nederlands Kampioen Young Riders Jeanette Chardon, die geen ‘vrij’ kon krijgen van haar broer Bram. Jeanette staat in het weekend van het EK achter op het rijtuig van Bram tijdens de internationale menwedstrijd in Beekbergen. In een familie waarbij in twee disciplines topsport wordt bedreven moeten keuzes gemaakt worden.

Hoefslag/KNHS

Foto: Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties