Verrassende winnaar viersterren wedstrijd in Pau

Verrassende winnaar viersterren wedstrijd in Pau

Een Franse winnaar in de CCI4*-wedstrijd van Pau dit weekend. Het was echter niet de gedoodverfde favoriet Nicolas Astier die met de eer streek, maar viersterren-debutant Gwendolen Fer.

Astier had de troeven in handen in het afsluitende springparcours nadat hij na de dressuur en de cross het veld aanvoerde, maar hij kon zich geen balk veroorloven. Zijn dertienjarige ruin Molakai liet echter maar liefst vier balken in het zand ploffen en daarmee kelderde Astier naar plek zes.

Outsider

De 31.800 euro en de enorme beker gingen naar Fer, die maar nauwelijks kon geloven dat zij de ereronde aanvoerde met Romantic Love, een twaalfjarige SF-merrie van L’Arc de Triomphe. Het was immers voor het eerst dat zij in een viersterren wedstrijd van start ging. Sarah Bullimore met Reve du Rouet (Old, v. Balou du Rouet) voorkwam een volledig Frans podium; zij eindigde op twee, vóór Cedric Lyard met Qatar du Puech Rouget.

Opmerkelijke prestatie ook van Jonelle Price. Ze werd eind augustus moeder; een maand later stuurde ze haar schimmel Faerie Dianimo (v. Dimaggio) rond in een korte driester ter voorbereiding op Pau; afgelopen weekend eindigde ze als tiende.

KWPN-paarden

Op 5, 7 en 11 staat een KWPN’er genoteerd en het zijn Britten die in hun zadel zaten: Zagreb (Perion x Nagano) met de Brit Alexander Bragg, Zenzhera met Rosalind Carter (Guidam x Matterhorn) en Valentino V (Perion x Ditmar) met Sarah Bullimore.

Wel Nederlandse paarden, maar geen Nederlandse ruiters dit jaar in Pau.

Cracker Jack

De wedstrijd werd overschaduwd door de dood van Cracker Jack van Boyd Martin die in de cross een misstap maakte en meerdere breuken opliep, waarna hij ingeslapen moest maken.

Uitslag CCI4* Pau.

Bron: Hoefslag

Foto: Les 4 Etoiles de Pau

Vergelijkbare artikelen

Reacties