Elaine Pen over droompaard Vira: ‘Wat deed ze het fantastisch!’ *video*

Elaine Pen over droompaard Vira: ‘Wat deed ze het fantastisch!’ *video*

Elaine Pen met Vira

In de CIC2* wedstrijd op Outdoor Helvoirt was het Elaine Pen die de beste prestatie neerzette met een vijfde positie. Ze zadelde hiervoor haar vijftienjarige merrie Vira, die na anderhalf jaar weer aan de start verscheen op een internationale wedstrijd.

Na een goede dressuur werd een foutloos springparcours gereden. In de cross reed de blonde amazone haar Jazz-nakomeling nog wat voorzichtig, zodat er tijdstrafpunten genoteerd moesten worden. ‘Ze voelde als vanouds’, laat een blije Elaine weten.

Renske Kroeze werd zesde met Eclips (v. Phin Phin), gevolgd door Patrick Verbakel met Coconut Girl (v. Coconut Grove xx) op zeven.

Pen ook vijfde in CIC1*

De amazone – lid van het oranje team dat in 2014 brons won op de WEG – werd ook vijfde in de CIC1* wedstrijd. Haar partner in die klasse was Blue Nile (v. Casco). Beste Nederlandse werd Larissa Hartkamp met Il Dolce van de Distelhoeve (v. Egrando van ’t Heike) met een derde plek in de door de Duitser Jens Hoffrogge gewonnen rubriek met de pas zesjarige Adorator (v. Cedrus).

Klik hier voor de volledige uitslag van de CIC2*
Klik hier voor de volledige uitslag van de CIC1*

Facebook/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties