Eventing: Jan van Beek én Nederlandse team tweede in Wiener Neustadt

Eventing: Jan van Beek én Nederlandse team tweede in Wiener Neustadt

Het Nederlandse eventingteam behaalde een knappe tweede plaats op het CICO3* in Wiener Neustadt. Duitsland won de Nations Cup in Oostenrijk. In het individuele klassement was er voor de bondscoach van de jeugd Jan van Beek met Vamp du Monselet de tweede plaats. KNHS Talententeamlid Jordy Wilken werd op Chapeau Spirit vierde.

Het Nederlandse team bestaande uit Jan van Beek met Vamp du Monselet, Ilonka Kluytmans met Image of Roses, Renske Kroeze met Henri Z en Jordy Wilken op Burry Spirit, behaalde 267.60 punten. Zowel Jan van Beek als Ilonka Kluytmans wisten de cross zonder hindernisfouten af te leggen en liepen alleen tijdfouten op. In het springen kreeg Van Beek vier strafpunten en Kluytmans acht. De Duitsers bleken te sterk en wonnen met 251.60 punten. Gastland Oostenrijk werd derde.

Jan van Beek tweede

In het individuele klassement nam Jan van Beek een knappe tweede plek in achter de Britse Georgie Spence met Halltown Harley. Jordy Wilken werd vierde met zijn Chapeau Spirit, met dit paard zat hij echter niet in het team. Ook hij kreeg alleen tijdfouten in de cross en hij had een balk in het springparcours. Ilonka Kluytmans eindigde in het individuele klassement op de twaalfde plaats met Image of Roses. Renske Kroeze werd 19e.

Bettina Hoy: ‘Super teamspirit’

Bondscoach Bettina Hoy is blij met het succes. ‘Het hele team heeft goed gereden, en er was een super teamspirit. Ik ben vooral blij met de vooruitgang die ik zie, de ruiters zijn hard aan het werk met alle aanwijzingen en ik zie dat het echt al wat oplevert.’

Hoy noemt de wedstrijd in Oostenrijk zwaarder dan verwacht. ‘Vooraf was mij verteld dat het een lichte driester was, maar het was veel technischer dan wat was toegezegd. Dat was verder niet zo’n probleem, vervelender was de harde bodem. Samen met de Engelsen hebben wij er echt op aangedrongen dat daar iets aan gebeuren moest. Gelukkig was er een hele goed Poolse Technisch afgevaardigde die ons daarin super gesteund heeft. Uiteindelijk is de organisatie dan ook aan de gang gegaan om de bodem te verbeteren en was het op de dag van de cross acceptabel.’

Uitslag CICO3* Wiener Neustadt Nations Cup
1. Duitsland, 251.60
2. Nederland, 267.60
3. Oostenrijk, 314.10

Uitslag CICO3* Wiener Neustadt individueel

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink (archieffoto)

Reacties