Ontknoping Bavaria Eventing Trophy nabij: ‘Als Lianne Verbakel wint’ *video*

Ontknoping Bavaria Eventing Trophy nabij: ‘Als Lianne Verbakel wint’ *video*

Lianne Verbakel met Follow me

Maandag 5 juni organiseert Equine Park Hulsberg samen met Rijvereniging Pegasus voor de vijfde maal Eventing Hulsberg op de terreinen van Equine Park. Hier wordt ook de voorlaatste wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy verreden. Voor Lianne Verbakel met haar ‘Follow me’ wordt dat een spannende dag. Mocht zij hier goed scoren, kan het winnen van de Trophy bijna niet meer aan haar ontglippen.

Cross spannend

De uit Aarle-Rixtel komende Verbakel, voorlopige koploper in het klassement, wist als enige ruiter tot nu toe alle drie haar wedstrijden te winnen. ‘Ik rijd met mijn zevenjarige Follow me (v.Van Gogh) ook reguliere dressuur- (M1) en springwedstrijden (L). Voor wat betreft eventing is dit pas mijn eerste seizoen. Ik ging vaak met mijn vader, die nu ook tweesterren wedstrijden rijdt, mee en zo kwam van het een het ander. Tussen Follow me en mij was er eerst niet echt een klik maar toen we elkaars vertrouwen wonnen, kwam het toch goed. Nu wil hij gewoon alles voor me doen’, aldus Verbakel. De amazone beseft goed dat deze tak van sport een kwestie is van groot vertrouwen. Over aanstaande maandag laat ze zich nog wat voorzichtig uit: ‘Thuis loopt hij heel fijn. We hebben onlangs nog in Ermelo getraind en pakte hij het ook weer goed aan. Met de dressuur en het springen zit ik meestal wel safe maar de cross vind ik toch altijd weer spannend. In Hulsberg ben ik nog niet geweest maar hoor van anderen dat het een hele mooie wedstrijd moet zijn’. Verbakel start maandag rond de klok van elf met het onderdeel cross.

Met twee wedstrijden te gaan is het klassement op dit moment nog niet beslist. Patrick Verbakel, vader van Lianne, werd tot nu toe drie keer tweede en staat gedeeld derde. Daarnaast zijn Guus Drummen en Lisette Kleine Schaars de laatste wedstrijden flink opgeklommen in het klassement. De winnaar wordt gehuldigd bij Bavaria in Lieshout en ontvangt een geldbedrag en diverse aanvullende prijzen.

Ontknoping

Tim Lips, die samen met zijn vader Martin Lips in februari 2017 de eerste commerciële ploeg in de paardensport heeft opgericht, het Bavaria 0.0 Eventing Team, en mede-organisator van de Bavaria Eventing Trophy, ging 24 mei een kijkje nemen op de locatie. Op hun Facebookpagina zijn ze enthousiast: ‘Vanavond zijn Tim en Rianne alvast wezen kijken bij Eventing Hulsberg. Er is al enorm hard gewerkt, de terreinen liggen er mooi bij, prachtig! Dit gaat helemaal goed komen. Tijdens @Eventing.Hulsberg zal de vierde wedstrijd van de Bavaria Eventing Trophy verreden worden. Dit gaat spannend worden!’

Lips: ‘We gaan nooit kijken naar de terreinen vooraf aan een cross, dit was hoofdzakelijk om het verrijden van onze vierde selectiewedstrijd door te spreken. ‘Het wordt overigens wel spannend want die dag kan de ontknoping vallen; als Lianne Verbakel wint, wint ze ook de Trophy. Van ons Bavaria team rijden Joyce van de Kuilen, Larissa Hartkamp en Sanne de Jong ook in Hulsberg mee. Uiteraard ben ik die dag ook daar aanwezig.’

Equine Park

Eventing Hulsberg is vier jaar geleden gestart met de organisatie van een eventingwedstrijd en is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal bekend evenement. Een geweldig spektakel, waarbij verschillende facetten van de paardensport worden samengebracht in één wedstrijd, zoals dressuur, springen en cross. Het meest spectaculaire onderdeel, de cross-country, wordt afgelegd in een natuurlijke omgeving. Door het unieke heuvelachtige terrein is het mogelijk om bijna de gehele cross vanaf één punt te overzien. Het parcours is opgebouwd uit mooi vormgegeven, natuurlijke hindernissen, die ook van dichtbij de moeite waard zijn om te bekijken. En dat mag ook. De gehele route die de ruiters rijden, kan het publiek meelopen. Er verschijnen 210 combinaties aan de start in de klassen B, L en M en deze zijn afgevaardigd uit Nederland, België en Duitsland.Overweg Eventing (1)

Jos Bemelmans, mede-organisator en eigenaar van Equine Park: ‘Wij vinden het zelf uiteraard ook heel leuk dat deze selectiewedstrijd bij ons plaatsvindt.’ Eventing Hulsberg is een publiekstrekker. Dit blijkt uit het grote aantal bezoekers in de afgelopen jaren. ‘Vorig jaar hebben wij rond de 6.000 bezoekers mogen ontvangen. Het is een uniek terrein in Zuid-Limburg en jaarlijks weten steeds weer duizenden toeschouwers en vele deelnemers de weg hierheen te vinden’, aldus een enthousiaste Bemelmans.

Klik hier voor de tussenstand van de Bavaria Eventing Trophy.

Klik hier voor de voorlopige startlijsten.

Klik hier voor meer info over de wedstrijd in Hulsberg.

Bron: Hoefslag, overname zonder bronvermelding niet toegestaan

Foto: Lianne Verbakel

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21)

Vergelijkbare artikelen

Reacties