Belgische eventingamazone overlijdt tijdens cross

Belgische eventingamazone overlijdt tijdens cross

eventing amazone skeleton

De Landelijke Rijverenigingen vzw (LRV) in België maakten vanmiddag melding van het overlijden van de 31-jarige amazone Jelle Mentens uit Lummen. De ervaren amazone kwam tijdens een eventing wedstrijd ten val.

Jelle is een ervaren amazone, die al sinds haar zevende jaar met pony’s en paarden rijdt en ook al vele jaren deelneemt aan eventingwedstrijden. Ze werd daarbij heel intensief begeleid door haar vader, die eveneens een ervaren eventingruiter is.

De amazone kwam na een weigering van haar tienjarige merrie Ganthe in de cross-country van de Beginnelingenreeks bijzonder ongelukkig ten val bij een eenvoudig oplopende hindernis. Volgens de organisatie van de wedstrijd maakte de amazone een zogenaamde rotatieval, waarbij het paard bovenop haar terechtkwam. Daarbij zijn verschillende interne letsels ontstaan. De hulpdiensten inclusief twee spoedartsen en de MUG waren onmiddellijk ter plaatse, hebben meer dan anderhalf uur gereanimeerd, maar helaas kon hulp niet meer baten.

In overleg met de organiserende LRV-vereniging, LRV Vechmaal, de hoofdjury en het nationaal LRV-bestuur, werd uit respect voor familie en vrienden van Jelle besloten om de wedstrijd af te gelasten.

Bron: LRV

Foto: Remco Veurink

Hoefslag abonnementen

Reacties