Nations Cup Waregem: Eventingteam van drie ruiters op vierde plek

Nations Cup Waregem: Eventingteam van drie ruiters op vierde plek

Het Nederlandse eventingteam is dit weekend als vierde geëindigd in de Nations Cup wedstrijd in Waregem. De formatie van bondscoach Martin Lips begon met slechts drie in plaats van vier combinaties aan de strijd, maar wist zich goed staande te houden in België.

Nederland ging van start met de Olympische ruiters Alice Naber met Coral Estate Harry Belafonte en Tim Lips met Keyflow. Derde ruiter was Rabo Talententeamlid Jordy Wilken met Burry Spirit.

Na de dressuur en het springen stond het team nog op plaats zes, maar met drie nette foutloze crossen klommen ze op naar plaats vier. Martin Lips vertelt: “Ik had vooraf voor dit resultaat getekend, we stonden op de plaats waar we horen. Dat we hier Duitsland, Engeland en Frankrijk voor moeten laten gaan is geen schande. Een top vijf positie in het eindklassement van de Nations Cup serie was ons gestelde doel aan het begin van het seizoen, met dit resultaat erbij komen we aardig in de buurt.”

In het individuele klassement eindigde Alice Naber op een knappe vijfde plaats. De Duitse Stephanie Böhe won met haar Haytom de wedstrijd.

Van 6 tot en met 9 oktober wordt in Boekelo de bekende Military Boekelo verreden. Hier staat ook de laatste wedstrijd van de reeks Nations Cup wedstrijden van dit seizoen op het programma.

Meer informatie over Military Boekelo is te vinden op www.military-boekelo.nl.

Alle uitslagen van Waregem zijn te vinden op www.rechenstelle.de.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties