Kampioenstitels voor Stephan Hazeleger en Alice Naber-Lozeman

Kampioenstitels voor Stephan Hazeleger en Alice Naber-Lozeman

eventing
foto: Remco Veurink

Als je je paard laat debuteren op tweesterrenniveau en ook nog in Varsseveld, waar de cross country bekend staat als pittig en met een krappe toegestane tijd, dan houd je er geen rekening mee dat je direct Nederlands kampioen wordt. Toch overkwam dat Stephan Hazeleger met de achtjarige Dupon (Phin Phin x Landadel), die door Roelof Bril gefokt is in het nabijgelegen Westendorp.

De fulltime ruiter uit Otterlo had van tevoren niet kunnen bedenken dat hij  zondagavond met de kampioensjerp en de gouden medaille naar huis zou keren. ‘Dupon heeft pas twee keer een internationaal eensterrenwedstrijd gelopen. Vorig jaar één met Chantal Megchelenbrink en dit jaar één met mij. Als afsluiting van het eventingseizoen leek het me mooi om hem nu een keer een tweesterren te laten lopen. Beter afsluiten kan niet!’, vertelt Hazeleger.

De nieuwe Nederlands kampioen nam niet alle risico in de cross country. ‘Die was toch best technisch en ik heb een keer een alternatief genomen in plaats van de kortste route. Ik ben hier heel blij mee en hoop dat Dupon doorgroeit naar nog hoger niveau. In elk geval vindt hij het super leuk. Hij heeft een topinstelling en is ook nog voorzichtig in het springparcours.’

De zilveren medaille ging naar Larissa Hartkamp met d’Argentan (v. Kasparow), die van alle deelnemers in het NK-klassement de beste cross country aflegde. Olympisch amazone Merel Blom mag een bronzen medaille aan haar collectie toevoegen met Viva la Vida (v. Quite Easy).

KWPN-hengst Famous kampioen zesjarigen

De KWPN-goedgekeurde hengst Famous (v. Albaran xx) mag zich de allereerste Nederlands kampioen van de zesjarige eventingpaarden noemen. Met Alice Naber-Lozeman in het zadel won hij het nieuw uitgeschreven KNHS-kampioenschap op CIC1* niveau, waarvoor zes paarden in aanmerking kwamen. Na een zeer goede dressuurproef met 39 strafpunten, een foutloos springparcours en een voortreffelijke cross sloeg Famous een groot gat met de concurrentie. Sanne de Jong pakte zilver met Flash (v. Bustique). Het brons was ook hier voor Merel Blom brons met Ceda (v. Aragorn).

In het totaalklassement van de CIC1* wedstrijd kwam Famous ook sterk voor de dag, want hij werd overall tweede achter de Duitse Ingrid Klimke met de eveneens zesjarige Königssee (v. Interconti). Tim Lips werd hier knap derde met Tobruk (v. Broccu), na een sterke klim vanuit zijn negende positie na de dressuur.

Klik hier voor de uitslag van het KNHS kampioenschap CIC2* eventing
Klik hier voor het overall resultaat van de CIC1*

Klik hier voor het KNHS kampioenschap 6-jarige eventingpaarden.

Bron: Achterhoeks Hippisch Festijn

Foto: Remco Veurink

Reacties