Emiel Voest: Eerste diploma Instructeur Basissport Freestyle

Emiel Voest: Eerste diploma Instructeur Basissport Freestyle

paard
foto: Remco Veurink

De grondlegger van Freestyle in Nederland, Emiel Voest, ontving onlangs het eerste diploma Instructeur Basissport Freestyle. Na een uitgebreid EVC traject voldeed Voest aan alle eisen zoals die zijn gesteld door KNHS en Orun.

Xander Noë, hoofd opleiding van de KNHS vertelt: ‘De KNHS is er voor alle paardenportliefhebbers. We willen dus ook voor iedereen een passende opleiding kunnen bieden. De opleiding tot instructeur Freestyle is een welkome aanvulling. Samen met de Freestyle Academy hebben wij de freestyle opleiding in de structuur van de KNHS-opleidingen ingebed. We zijn heel blij dat we Emiel Voest als ware ambassadeur van Freestyle op deze manier aan ons kunnen binden. Hij is een super paardenman en heeft ook overtuigend aangetoond zijn kennis goed over te kunnen dragen.’

Voest verzorgt vanuit zijn eigen Freestyleacademie vanaf komend seizoen de KNHS opleiding Instructeur Freestyle. Cursisten die de opleiding met goed gevolg afleggen zijn Instructeur basissport niveau 3. De opleiding voldoet aan alle eisen van de Kwalificatiestructuur Sport (KSS) zoals die zijn opgesteld door het NOC*NSF.

Bron: KNHS

Foto: Remco Veurink

Reacties