Eventingtitels naar Janneke Boonzaaijer en Nick Brussee

Eventingtitels naar Janneke Boonzaaijer en Nick Brussee

Janneke Boonzaaijer-Campbelle WS

Op het Nederlands Kampioenschap voor de jeugd tijdens de Coral Estate Renswoude Horse Trials ging de titel bij de Young Riders naar Janneke Boonzaaijer met de negenjarige Campbelle WS (v. Van Gogh). Zij werkte zich na een redelijke dressuur op via een goede cross en één strafpunt in het springen. De dochter van organisatoren Gert en Ria Boonzaaijer bleef met een eindtotaal van 60,30 voor op Janou Bleekman met Granntevka Prince met 68,10. Het brons ging naar Brigitte de Man met Toscane (v. Metall). In de internationale strijd eindigde Janneke eveneens op het podium; ze werd daarin derde, net achter de Fransman Thais Meheust met Santal du Halage (61,30). Winnaar Xavier Snackers uit België met En Silonce Otrang liet een eindresultaat noteren van 50,90 strafpunten.

Junioren: Titel voor Nick Brussee
Podium NK Jeugd Eventing-lr
Het podium van het NK Eventing voor Junioren en Young Riders 2016 (Foto: Christine Dijk)

Bij de Junioren won Nick Brussee met Ulfonso (v. Onze Fons) met 52,70 strafpunten, vóór Lianne Chardon met Bon Jovi (v. Rolling Stone) met 53,80. Zij kon haar voorsprong na de dressuur (tweede) en de cross (eerste) niet vasthouden omdat ze een balk zag vallen in het springparcours. Derde werd Merel de Rooij met Captain Jipp met 75,00 strafpunten. In de internationale wedstrijd eindigden Nick en Lianne op een mooie zesde en zevende plek. De winst ging naar Emma Brüssau met de Trakehner merrie Donnerstag (v. Cadeau), met 38,20.

Olympische ruiters draaien warm

Uiteraard kwamen er tijdens deze zevende editie van Coral Estate Renswoude Horse Trials niet alleen jeugdcombinaties aan de start. Ook dit jaar schreven bekende internationale ruiters zich in voor de eventingwedstrijd. Zo nam Michael Jung voor de eerste keer deel aan Renswoude, en met succes; met zijn jonge paard Der Dante won hij het CCI1* en in het CIC2* werd hij derde met de wereldkampioen van de zevenjarigen in Le Lion D’Angers vorig jaar, Fischer Incantas (v. Ibisco). De winst in de korte tweester ging naar Merel Blom met Viva la Vida (v. Quite Easy). Daarnaast hadden Jung en Blom hun Olympische paarden Takinou en Rumour Has It N.O.P. mee voor alleen de dressuur en het springen. Tim Lips had zijn beste paarden Bayro N.O.P. en Keyflow N.O.P. mee om te trainen, terwijl hij met Tobruk en Brent deelnam aan het CCI1* en CIC3*. Elaine Pen zadelde twee jonge paarden en werd met Daddy’s Doll (v. Up to Date) tweede achter Michael Jung in het CCI1*. Andere grote namen waren bijvoorbeeld Karin Donckers, Joris Vansprengel en Alice Naber-Lozeman. De Duitse Julia Krajewski was niet te kloppen in de CIC3*. Met Samourai du Tot won ze (39,40); met London Return werd ze tweede.

Het weer was alle dagen prachtig, waardoor het een mooie wedstrijd was in Renswoude, met veel publiek.

Uitslagen Coral Estate Renswoude Horse Trials.

Bron: Hoefslag
Foto: Coral Estate Renswoude Horse Trials

Reacties