Simone Kaïser sluit carrière in stijl af met winst in WB-finale

Simone Kaïser sluit carrière in stijl af met winst in WB-finale

Kaiser wins_1
Daniel Kaiser

Tijdens de wereldbekerfinale voltige in Dortmund zijn vanmiddag de titels in handen van Duitsland en Zwitserland gevallen. De Zwitserse Simone Jaïser sloot haar succesvolle carrière in stijl af met een overwinning bij de solo dames. Met een score van 8.651 punten bleef ze voor op de Duitse Kristina Boe (8.490 punten). Isabel Fiala (Oostenrijk) scoorde met 8.032 punten de derde plaats.

Bij de mannen zorgde Daniel Kaiser voor een grote verrassing door landgenoot Jannis Drewell (Duitsland) te verslaan. Met een geweldige Kür kwam Kaiser tot een eindscore van 8.757 punten, waarna Drewell genoegen nam met de tweede plek (8.617 punten). Fransman Vincent Haennel volgde met 8.402 punten op de derde plaats.

De pas-de-deux van Pia Engelberty en Torben Jacobs (Duitsland) werd door de jury gewaardeerd met maar liefst 8.990 punten en daarmee een maat te groot voor het Italiaanse duo Erika di Forti en Lorenzo Lupacchini. Voor hen was er met 8.147 punten een prima tweede plaats. Kimberley en Cassidy Palmer (Amerika) volgden met 7.812 punten op de derde plaats.

Klik hier voor uitslagen.

Foto: Remco Veurink/Katja Kaiser/FEI

Reacties