Draflegende Incredible Crafts overleden

Draflegende Incredible Crafts overleden

De draverhengst Incredible Crafts is overleden. In de jaren negentig was de hengst in Europa een fenomeen. Hij werd door Aad van Schie en wijlen Jan Hoefnagels als jaarling in Amerika aangekocht en naar ons land gehaald. Onder de hoede van Hennie Grift boekte de hengst grote successen. Zo won hij onder andere de Rikstoto Europamatch, werd tweede in de Lage Landen en finishte als derde in de finale van de Giganten. Als tweejarige liep hij baanrecords op Sterrebeek, Enghien en Hilversum. In totaal verdiende de hengst als koerspaard zo’n 291.000 euro. Hij behaalde een record van 1.11,5 over de mijl (1.609 meter). In 1992 werd hij verkozen tot Paard van het Jaar.

Ook in de fokkerij was Incredible Crafts van grote betekenis. Zijn beste product is ongetwijfeld Optimistic (1.13,7 – €. 332.897) die een kwart van zijn 96 starts in winst omzette. Daarnaast bracht hij nog tal van goede koerspaarden waaronder Salvador S, Orlik, Topas Medo en Tycho of Pass.

Incredible Crafts is op de Flevofarm overleden, op 26-jarige leeftijd. Daar genoot de hengst van zijn welverdiende pensioen. Het paard zal een grote leegte op de stoeterij achterlaten want Incredible Crafts verbleef maar liefst achttien jaar in de stallen van Sijbrand en Titia Iwema.

Drafsport/Hoefslag

Vergelijkbare artikelen

Reacties