Outdoor Gelderland: Neptunus Prijs voor Niels Brusse

Outdoor Gelderland: Neptunus Prijs voor Niels Brusse

0 133
Niels Brussen Formidable
Niels Brussen - Formidable Neptunus Prijs Foto: Digishtos Outdoor Gelderland 2016 © DigiShots

Formidabel: Zo kan je de rit noemen die Niels Brusse zojuist neerzette in de 1* CSI tijdens Outdoor Gelderland. In een snelle foutloze rit zette hij de Neptunus-prijs op naam met Formidable.

Fomidable blijkt niet alleen formidabel in het parcours. Hij is ook formidabel gefokt. Zijn moeder is de bekende fokmerrie Gisnette (v. Burggraaf) één van de belangrijkste fokmerries van KWPN fokker van het jaar René Franssen. Gisnette zelf werd in haar jonge jaren UTV kampioene en  is bijvoorbeeld ook de moeder van het internationale dressuurpaard Kingston (v. Voltaire) en de minder bekende Zavier II (v. San Remo). Ook bracht Gisnette in combinatie met Peter Pan de merrie Onette, die als driejarige het NMK vrijspringen op naam schreef. Vanuit de moederlijn nauw verwante goedgekeurde hengsten zijn bijvoorbeeld Mondriaan (v. Balzflug) en Estoril.

Danine  Pater pakte met Fito R. de tweede plaats in deze rubriek.

Outdoor Gelderland is op dit moment volop aan de gang.  De sport betreft voornamelijk springen. Op zaterdagavond is er een bijzondere dressuuravond met daarin enkele originele teamwedstrijden. En clinics van Glock ruiters Hans Peter Minderhoud en Edward Gal en drievoudig Olympisch Kampioene Anky van Grunsven. Hoefslag is zaterdag en zondag ter plaatste aanwezig om haar lezers op de hoogte te houden van de ontwikkelingen.

De uitslagen van Outdoor Gelderland zijn te vinden via de website van dit evenement

 

Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding niet toegestaan)

 

Reacties