Via Outdoor Gelderland kans op Olympische startplaats

Via Outdoor Gelderland kans op Olympische startplaats

De Duitse Simone Blum en haar topmerrie DSP Alice wonnen vorig jaar de Grote Prijs van Outdoor Gelderland en vrij kort daarna de Wereldruiterspelen. Foto Digishots

De Olympische Spelen van 2020 in Tokyo zijn voor de meeste springruiters nog ver weg, maar wellicht na Outdoor Gelderland ineens een stuk dichterbij. Het internationaal springconcours vindt van 3 tot en met 7 juli plaats in Arnhem. En is aangewezen als kwalificatiemoment voor de ruiters die nog niet aan de norm hebben voldaan.  

Wereldranking

Behalve punten om te stijgen op de wereldranking kunnen ze in de Grote Prijs op zondagmiddag een mogelijke plek verwerven op de startlijst van de Olympische Spelen mits ze foutloos rijden. Of het echt zover komt, zullen de bondscoaches per land volgend jaar bepalen bij het maken van hun selectie.

Goede kaarten

Voor de Nederlandse ruitertop ligt de focus eerst op het Europees kampioenschap dat dit jaar in Rotterdam plaatsvindt. Outdoor Gelderland-ambassadeur Marc Houtzager, momenteel 31e op de wereldranglijst, heeft daarvoor goede kaarten in handen. In Arnhem zal hij weer proberen vooraan mee te draaien. Ook topruiter Jeroen Dubbeldam is erbij met zijn succesvolle Amerikaanse pupillen Wilton en Lucas Porter. Michael Greeve, recent winnaar van de Grote Prijs van CSI Eindhoven, Willem Greve, de broers Frank en Hendrik-Jan Schuttert, Leopold van Asten, Michel Hendrix, Sanne Thijssen en Lisa Nooren hebben namens Nederland ook ingeschreven.

Blum

Duitsland vaardigde vorig jaar onder meer Simon Blum af, met als resultaat dat ze de Grote Prijs won en kort daarna de Wereldruiterspelen. Dit jaar komen er Duitsers zoals Laura Klaphake, Holger Wenz en Felix Hassmann. In november 2018 moest Klaphake nog afscheid nemen van haar toppaard Catch me if you can, dat voor vele miljoenen verkocht werd aan een Tsjechische amazone, maar ze heeft nieuw talent in opkomst.

Andere grote namen

De deelnemers op Outdoor Gelderland komen vanuit alle werelddelen, zoals Mexico, Peru, Nieuw-Zeeland, Egypte, Canada, Libanon en Rusland. In hetzelfde weekend worden er topevenementen in Parijs en Monaco verreden, maar toch verkiezen veel grote namen voor Arnhem waaronder Piergiorgio Bucci (Italië), Lauren Hough (USA), Yuri Mansur (Brazilië) en Janika Sprunger (Zwitserland). Wie zal de grootste greep in de prijzenpot van 160.000 euro doen?

Bron: Persbericht

Foto: DigiShots

Reacties