Outdoor Gelderland: Drie paarden over 2.05m

Outdoor Gelderland: Drie paarden over 2.05m

0 4732
Jelmer Hoekstra
Jelmer Hoekstra, Aken Utopia, Foto: Digishots
Outdoor Gelderland sloot haar derde dag af met spektakel in het Stoeterij Sterrehof Six Bar springen. Terwijl de hindernissen in deze afvalrace steeds hoger werden en Jelmer Hoekstra en Doron Kuipers hun favorietenrol waarmaakten, deelden ze op vrijdagavond uiteindelijk de eerste prijs met de Spanjaard Eduardo Alvarez Aznar. Maar liefst drie paarden sprongen in de vijfde omloop over de maximale hoogte van 2.05m!
Doron Kuipers
Doron Kuipers, Baileys.
Foto: Digishots

Doron Kuipers en Baileys (v. Vincenzo) wonnen eind mei de Six Bar in Wierden, Jelmer Hoekstra won dit hoogtespringen vorige week nog op CHIO Rotterdam over 2.05m waarbij Kuipers op 2.00m strandde. Kortom, ze waren aan elkaar gewaagd. Heel lichtjes beroerde Aken Utopia (v. Berlin) van Jelmer Hoekstra aan het eind een balk, maar deze bleef liggen.

 

 

Eduardo Alvarez Aznar en Chatman. Foto: Digishots

“Het is een leuk spelletje”, lacht Jelmer Hoekstra na afloop. “Of ik nu een Six Bar specialist ben? Nou, ik denk dat ik er gewoon het juiste paard voor heb. Ik merk dat hij elke keer beter gaat springen, met heel veel lucht nog tussen de hindernissen. Hij doet het ontzettend makkelijk”, vertelt het RaboTalent dat op de Limburgse spring- en handelsstal van Leon Thijssen werkt. Zondagmiddag start hij Aken Utopia in de 1.55m Grote Prijs van de Provincie Gelderland en hoopt hij opnieuw op een topklassering.

Bron: Outdoor Gelderland / Hoefslag
Foto: Digishots / Leanjo de Koster

Reacties