Outdoor Gelderland begint eerder voor Paradag

Outdoor Gelderland begint eerder voor Paradag

0 132
De succesvolle para-dressuuramazone Demi Vermeulen rijdt ook dit jaar op Outdoor Gelderland. Foto Wendy Scholten

Outdoor Gelderland begint dit jaar een dag vroeger dan gebruikelijk. Op dinsdag 26 juni wordt het internationaal paardensportevenement ingeluid met een dag parasport voor ruiters, bezoekers en vooral kinderen, al dan niet met een beperking.

Dag vol vermaak

Wat begon met de toekenning van de finale om de KNHS-Witte van Moort Trophy mondde uit tot een dag vol vermaak voor zo’n tweehonderd leerlingen van het speciaal onderwijs en basisonderwijs, die Outdoor Gelderland om 12.00 uur officieel openen met een dansclinic. Alle kinderen zijn welkom om mee te doen aan deze swingende start in de hoofdpiste. De toegang is gratis.

Verschillende sporten uitoefenen

Scholieren van speciaal onderwijs Lichtenbeek kunnen ‘s ochtends op Outdoor Gelderland verschillende sporten uitoefenen zoals G-voetbal, handboogschieten, fietsracen en ponyrijden, maar ook genieten van poppenkast met parapaard Kareltje, stokpaardrijden en pony knuffelen. Iets later sluit basisschool de Boomhut aan en mogen deze kinderen onder meer ervaren hoe het bijvoorbeeld is om in een rolstoel te basketballen. Wat doe je als je een beperking hebt? Een dag waar educatie en bewustwording centraal staat.

KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy

Om 15.45 uur gaat de finale om de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy van start. Deze competitie stimuleert het aangepast sporten dressuur, zowel in de breedte- als in de topsport. Geclassificeerde ruiters krijgen een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit, waarbij er internationale proeven worden verreden. Geplaatst voor de finale zijn Demi Vermeulen, Sanne Voets, Frank Hosmar, Lotte Krijnsen, Demi Haerkens en Yvette Overgoor.

Provincie Gelderland

De paradag, die ook voor niet-paardenliefhebbers leuk is om te bezoeken, wordt in de regio breed gedragen. Het thema aangepaste sport is ook een belangrijk item op de agenda van Outdoor Gelderland’s hoofdsponsor Provincie Gelderland. Meer informatie: www.outdoorgelderland.nl.

Bron: persbericht / Foto: Wendy Scholten

Reacties