Oud-voorzitter KNHS Zuid-Holland, André van Overbeek, overleden

Oud-voorzitter KNHS Zuid-Holland, André van Overbeek, overleden

paard algemeen

Op dinsdag 4 mei is op 71-jarige leeftijd de oud-voorzitter van KNHS-regio Zuid-Holland, André van Overbeek, overleden. Van november 2017 tot en met november 2019 was André van Overbeek voorzitter van de KNHS Regio Zuid-Holland. Daarnaast maakte hij deel uit van de KNHS Ledenraad.

Affiniteit paardensport divers

Andre was een ervaren sportbestuurder, met een gedegen carrière binnen de nationale en internationale honk- en softbalwereld. Zijn affiniteit met de paardensport was divers. In de 8O’er jaren reed zijn toenmalige echtgenote op een Friese stermerrie en zijn jongste zoon op een New Forest pony. Dus in de weekenden reed André regelmatig naar dressuur- en spring wedstrijden in Zuid-Holland. Hij heeft zelf leren paardrijden bij Manege Avifauna. Hij was bestuurslid van een Carrouselgroep met Friese paarden. Verder heeft hij met veel plezier aangespannen gereden met een vierspan Friese paarden.

Bestuurlijke vernieuwing

Binnen het Regiobestuur van de KNHS-regio Zuid-Holland is onder het voorzitterschap van André de eerste stap gezet naar de bestuurlijke vernieuwing. De hippische sport, waarbij mens en dier samen recreëren, sporten en presteren hadden een speciale betekenis voor André. Ook na zijn voorzitterschap van de KNHS Regio Zuid-Holland heeft hij zich binnen het recreatieteam van Equestrum nog verdienstelijk gemaakt voor de paardensport in Zuid-Holland.

Bron: KNHS

 

Reacties