Lichte-Tour-paarden en tuigpaardhengsten aangeleverd

Lichte-Tour-paarden en tuigpaardhengsten aangeleverd

Charlotte Fry - Crosby KWPN
Charlotte Fry - Crosby KWPN Hengstenkeuring 2019 © DigiShots

De Lichte Tour-paarden All At Once (v Ampère), Cum Laude (v Apache) en Crosby (v Chippendale) zijn bij het KWPN aangeleverd voor het verkorte onderzoek van vijf dagen.

Alle drie hengsten worden de komende dagen op hun stalgedrag onderzocht en door hun eigen ruiter of amazone doorgetraind op het KWPN-centrum.

Pavo Cup

Crosby behaalde in 2014 een vierde plaats in de Pavo Cup voor zesjarigen. De Chippendale-zoon liep vorig jaar onder Franka Loos naar een tweede plaats in de Prix St. Georges van de Stallions of the Year rubriek op het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Ermelo.

Cum Laude won die rubriek onder Vai Bruntink. Zij behaalde in 2014 met All At Once de winst in de Isah KNHS/KWPN Hengstencompetitie Dressuur klasse L. Stal Laarakkers kreeg vorig jaar de keuringscommissie van het KWPN op bezoek om zijn nafok te bekijken. Volgens Sjak Laarakkers is er veel vraag naar Cum Laude. ‘Het is natuurlijk een fantastisch paard,’ zei hij eerder tegen Hoefslag.

Vrijdagochtend 8 maart is bekend of het drietal een KWPN-dekbrevet krijgt.

Tuigpaardhengsten

Naast de oudere Lichte Tour-paarden hebben ook de tuigpaardhengsten hun stallen betrokken in Ermelo. Zeven hengsten kregen tijdens de KWPN Stallion Show in ’s-Hertogenbosch een uitnodiging voor het verrichtingsonderzoek, daarvan zijn er nu drie aangeleverd.

Twee hengsten hadden een andere instroommogelijkheid. Er kan dit jaar gekozen worden voor deelname aan het voorjaarsonderzoek of het najaarsonderzoek.  Knaller F (Cizandro) werd vorig jaar ster verklaard en kon zodoende worden aangeboden op de herkansing. De hengst werd beoordeeld op zijn aangespannen prestatie en dat leverde hem een uitnodiging op voor het verrichtingsonderzoek op.

Kampioen van Den Bosch

De kampioen van Den Bosch, de driejarige Lanto HBC (v Delviro) werd voorgereden door Harry van Middelaar en mocht een stal betrekken in Ermelo, evenals  de vijfjarige Just Lucky (v Wentworth Ebony), de vijfjarige Jean Pierre (v Avion Pierre) ende vierjarige Kane-BFT (v Bocellie).

De reservekampioen van de hengstenkeuring, de driejarige Las Vegas (v Eebert) kon op veterinaire gronden nog geen stal betrekken in Ermelo. Volgende week kan hij weer worden aangeboden.

Bron: KWPN

Foto: Digishots

Reacties