Oud Olympisch-kampioene Christine Stückelberger getrouwd in Las Vegas

Oud Olympisch-kampioene Christine Stückelberger getrouwd in Las Vegas

0 367
trouwen, ja ik wil

De inmiddels 73-jarige Christine Stückelberger is de enige Zwitserse Atlete die aan zes Olympische Spelen heeft deelgenomen. Ze won goud in 1976 met Granat, maar heeft ook mooie titels op haar naam staan met paarden Tansanit, Gauguin de Lully en Aquamarin. Onlangs trouwde ze met Hansrudolf Luginbühl.

De amazone heeft heel wat tegenslagen achter de rug. In 2013 viel ze van de hooizolder op de betonnen vloer, in 2014 brak ze 11 ribben toen ze overgelopen werd door een los paard. Ze vocht met succes tegen huidkanker in haar gezicht en onderging daarom verschillende operaties aan haar ogen. Bij haar is ook leukemie vastgesteld en ze is een tijd ziek geweest door een COVID-19-infectie. “Ik heb een soort leukemie die ze nog niet kennen, maar ik voel me goed, gezond en gelukkig”, vertelt ze aan Eurodressage.

Spontaan

Stückelberger was met haar man in Las Vegas voor een clinic, maar het stel besloot toen om spontaan te gaan trouwen. “Het was volkomen spontaan. Om 9 uur ’s avonds in een kapel. Er zijn geen foto’s, geen trouwringen, alleen een document”, vertelt Stückelberger aan Schweizer Illustrierte. “Hij is mijn eerste en zeker mijn laatste echtgenoot. Hansruedi is erg grappig, erg dominant, en houdt van dieren zoals ik.”

Bron: Eurodressage

Foto: Shutterstock

Reacties