Organisatie Jumping Buitenhorst: “Wij gunden Dennis die Mercedes van harte!”

Organisatie Jumping Buitenhorst: “Wij gunden Dennis die Mercedes van harte!”

Dennis van den Brink Jumping Buitenhorst
Spoolder.net

Tijdens Jumping Buitenhorst streden de ruiters twee dagen lang om het eremetaal, maar vooral in de ontknoping van de strijd in het 1.40m was de inzet hoog. Daar stond namelijk een Mercedes ter waarde van 30.000 euro op het spel.

Gloednieuwe auto

De ruiter die twee van de drie wedstrijden in de ‘Buitenhorst-trilogie’ wist te winnen, kreeg de sleutels van de gloednieuwe auto overhandigd. Kanshebbers waren de winnaar van Indoor Oosteind: Dennis van den Brink en de winnares van het Nieuwjaarsconcours: Ellen Zwijnenberg.

Beide ruiters kwamen met twee paarden aan de start, maar alleen Dennis wist met zijn Ogano Girl Z (v Ogano Sitte) tot de barrage door te dringen. Als tweede starter zette hij een foutloze rit neer met een tijd waar de concurrentie zich op stukbeet.

Gewoon zenuwachtig

“Het was ontzettend spannend”, vertelt Danny Willems van Manege Buitenhorst en nauw betrokken bij de organisatie van Jumping Buitenhorst. “Ik stond in het parcours te kijken en ik was echt gewoon zenuwachtig. Het is natuurlijk prachtig dat je zo’n enorme prijs mag weggeven, de auto werd beschikbaar gesteld door de Stergroep uit Dongen. Wij gunden het Dennis – die toch een behoorlijk eind moest reizen om hier te komen – van harte. Toen hij won ging het dak eraf.”

In het 1.40 m. kwam Patricia Greeve met Cagena Z (v. Calvino) ook foutloos door de barrage, haar tijd was goed voor een tweede plaats. Voor Hanne Mertens met Lennox van den Bisschop (v. Baloubet du Rouet) was er als snelste vierfouter in de barrage de derde plaats.

Dekking VDL Stud

Over de drie wedstrijden was er ook een overall klassement over de 1.40m rubrieken, waar Ruben Dario Ramirez aan de leiding ging. Hiermee won hij onder andere een dekking beschikbaar gesteld door VDL Stud. Voor Boy Peels was er als tweede geëindigde een dag Code 95 (verplichte nascholing vrachtwagenrijbewijs) en de nummer drie Ellen Zwijnenberg won een slipcursus, beide beschikbaar gesteld door Verkeersschool Blom.

Tekst: Janine Verschure

Foto’s: Spoolder.net

Reacties