Organisatie CHIO organiseert Aachen International Jumping

Organisatie CHIO organiseert Aachen International Jumping

Marcus Ehning - Pret a Tou CHIO Aachen 2018 © DigiShots

Er komt dit jaar tóch een springwedstrijd in Aken, ondanks dat het prestigieuze CHIO gecanceld is. Van 4 tot 6 september zet de organisatie Aachen International Jumping op de kaart. 50 internationale topruiters en 25 jonge, talentvolle ruiters zullen te zien zijn in het Deutsche Bank Stadion.

Grote belangstelling

“De belangstelling voor een startplek is enorm”, reageert Frank Kemperman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de organiserende vereniging ALRV. Duitse topruiters als Marcus Ehning, Ludger Beerbaum, Daniel Deusser en Christian Ahlmann komen graag naar Aken. Uit het buitenland zullen onder andere Pénélope Leprevost, Kevin Staut, Eric Lamaze, Henrik von Eckermann en Peder Fredericson aan de start komen.

Toeschouwers

Michael Mronz, General Manager van het Aachener Reitturnier, licht het beleid rond toeschouwers toe. “Niet alleen de sporters, maar ook de paardensportliefhebbers verlangen naar de ervaring van een evenement als deze. Daarom worden toeschouwers dan toegelaten op basis van de huidige regelgeving. We werken momenteel aan het hygiëne- en veiligheidsplan in nauw overleg met de overheid. We zullen binnenkort de details, inclusief de kaartverkoop, bekendmaken.

Uniek

Otto Becker, de nationale trainer van de Duitse springruiters, is enthousiast over Aachen International Jumping: “Aken staat niet alleen voor de beste sport, maar ook voor de allerbeste omstandigheden. Het terrein en de organisatie zijn gewoonweg uniek. Het is heel goed dat het team van het CHIO Aken iets doet voor de sport en de ruiters.” De organisatie heeft de afgelopen weken het terrein al beschikbaar gesteld voor professionele ruiters als trainingslocatie. “Dat is al ongelooflijk goed ontvangen”, aldus de bondscoach.

Te gast

“We zijn blij dat we hier iets voor de sport kunnen doen”, zegt ALRV-voorzitter Carl Meulenbergh. “Op het Wereldkampioenschap 2006 en recentelijk op het Europees kampioenschap 2015 waren de dressuurruiters te gast in het springstadion, nu doen we het andersom en komen de springruiters naar het het Deutsche Bank Stadion”, glimlacht Mronz.

Bron: CHIO Aken

Reacties