Oranjejassen als laatste van start in eerste Nations Cup-wedstrijd

Oranjejassen als laatste van start in eerste Nations Cup-wedstrijd

Jur Vrieling - VDL Glasgow van t Merelsnest
Jur Vrieling - VDL Glasgow van t Merelsnest CHIO Rotterdam 2017 © DigiShots

Oranje heeft een gunstige laatste (achtste) startpositie geloot op haar allereerste Nations Cup-wedstrijd, die vandaag in het Franse La Baule plaatsvindt. Bondscoach Rob Ehrens laat achtereenvolgens Jur Vrieling (foto), Frank Schuttert, Marc Houtzager en Harrie Smolders hun ronde rijden.

Alle vier de ruiters brengen hun toppaard aan de start. Vrieling heeft VDL Glasgow van het Merelsnest N.O.P. meegenomen; Frank Schuttert kiest niet voor het paard waarmee hij vorige maand Nederlands kampioen werd, Beautiful Red, maar voor de meer ervaren Chianti’s Champion. Houtzager zadelt zijn NK-kampioen van 2017, Sterrehof’s Calimero en Harrie Smolders rijdt zijn tophengst Don VHP Z.

Titelverdediger

Deze wedstrijd is de eerste van de vijf Nations Cup-wedstrijden die voor ons land meetelt voor de punten. Nederland is titelverdediger van de lucratieve wedstrijdserie; vorig jaar werd in Barcelona de finalezege behaald.

De concurrentie

De concurrentie in La Baule is sterk; Nederland neemt het op tegen Duitsland, Ierland, Canada, Frankrijk, Brazilië, Zwitserland en Spanje, die in die volgorde van start gaan, met Nederland dus als achtste op de lijst.

Bekijk de volledige startlijst. Hier vind je ook de live-resultaten. De eerste ruiter rijdt om 13.00 uur de ring binnen.

Bron: Labaule-cheval

Foto: DigiShots

Reacties