Oliver Townend krijgt opnieuw waarschuwing voor wangedrag

Oliver Townend krijgt opnieuw waarschuwing voor wangedrag

Oliver Townend
Oliver Townend, hier met Ballagmor Class op het CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

Eventingruiter Oliver Townend heeft opnieuw een waarschuwing gekregen voor ‘mishandeling van het paard/overmatig zweepgebruik’ tijdens de Land Rover Blair Castle International Horse Trials. Dat gebeurde minder dan vier maanden na de commotie rond zijn zweepgebruik tijdens de Badminton Horse Trials.

‘Gewoonte in de kiem smoren’

De waarschuwing kwam op 26 augustus op de Blair Castle International Horse Trials. Townend kreeg in mei al een officiƫle waarschuwing voor overmatig zweepgebruik bij zijn beide paarden in Badminton.

Volgens Townend had zijn paard de neiging om te weigeren bij de hindernis en deed hij dat ook bij de opwarming voor de crosscountry in Blair. ‘Ik wilde die gewoonte in de kiem smoren door hem te corrigeren’, zegt Townend. ‘Die verklaring heb ik ook aan de jury gegeven op de dag zelf en dat hebben ze aanvaard. Het paard heeft het goed gedaan en geniet nu van een pauze, gezond en wel.’

Verontschuldigingen na Badminton

 

In Badminton eindigde Townend op de tweede en vijfde plaats (met Cooley SRS en Ballaghmor Class). Hij verspreidde toen een verklaring dat hij zich ‘met heel zijn hart verontschuldigde voor zijn rijden, als het er slecht uitzag.’

Het is niet duidelijk met welk paard Townend aan het rijden was toen hij de waarschuwing kreeg. Hij reed Tregilder in de CIC3* (eerste plaats) en Cillnabradden Evo in de Event Rider Masters (tweede plaats). Daarnaast reed hij de eensterrenwedstrijd met Crumlinpark Genie.

Op Blair kregen twee andere ruiters ook een gele kaart, voor gevaarlijk rijgedrag.

Bron: Horse and Hound

Foto: DigiShots

 

 

Reacties