Opnieuw tuigpaarden naar Amerika

Opnieuw tuigpaarden naar Amerika

0 232

De laatste tijd zijn er veel bekende tuigpaardmerries naar de Amish in Amerika gegaan. Er is echter ook belangstelling van andere Amerikaanse investeerders voor het Nederlandse KWPN tuigpaard. Via hengstenhouder en tuigpaardrijder Wim Cazemier uit Nuis zijn er onlangs vier merries verkocht. Twee zijn er al weg en twee, die inmiddels dus ook een Amerikaanse eigenaar hebben, zullen hier nog een poosje blijven. Momenteel is Cazemier nog in onderhandeling over enkele merries.

De elitemerrie Ventola, dochter van de onlangs preferent verklaarde hengst Patijn en de keur preferente Gratia (v.Wouter) van fokker D.G. Mekkes uit Doezem is reeds vertrokken. De concoursmerrie Ventola is dragend van Bentley VDL. In 2006 stond ze op de Nationale Tuigpaardendag in Ermelo zesde bij de keur/elitemerries.

Ook de stermerrie Duizandra (Waldemar x Uizandra ster van Manno) van fokkers gebr. Den Otter uit Bruchem is al weg. Zij stond in 2011vijfde in de finale bij de driejarige stermerries op de Nationale Tuigpaardendag. Duizandra is een volle zus van de KWPN-hengst Cizandro en is dragend van Eebert. Kampioen dekhengsten 2012 Cizandro won recentelijk op de KWPN hengstenkeuring powered by Massey Ferguson in ’s-Hertogenbosch voor de tweede keer de Oregon-Trofee.

Wim Cazemier verbleef vorige week enkele dagen bij de Amish in Amerika. Hij was ondermeer aanwezig bij een veiling van tuigpaarden en daar werd ook de geëxporteerde KWPN tuigpaardhengst Waldemar aangespannen gepresenteerd. Wim: ”Het was heel mooi om te zien dat Waldemar het daar zo goed doet. Hij is van meerdere mensen waaronder Steven Click en die reed de hengst voor. Waldemar deed het heel best en dat geeft natuurlijk een goed gevoel.” Cazemier was er ook om voorlichting te geven betreffende het opleiden van tuigpaarden. “De mensen zijn heel leergierig, ze vragen heel veel en willen van alles weten.”

Hoefslag/KWPN

Reacties