Ophef over fjordenmerries De Middelwaard

Ophef over fjordenmerries De Middelwaard

0 2298

Twee partijen hebben onenigheid over wie de eigenaar is van twee oudere fjordenmerries. De merries stonden met nog zes andere fjorden in natuurgebied De Middelwaard bij Vianen, maar dit jaar werd de pacht door Het Utrechts Landschap overgedaan naar een andere partij.

Omdat de nieuwe beheerder van het gebied geen belang had bij de kudde fjorden, moesten de paarden weg. Rianne Boer, die een groot hart heeft voor de kudde fjorden, vond volgens animals today.nl voor zes paarden een passend nieuw baasje. Twee oudere merries van 19 en 22 jaar, waarvan een kampt met hoefbevangenheid, bleven over.

Langer blijven

Met de nieuwe pachter van De Middelwaard sprak Boer af dat de twee paarden nog wat langer in het natuurgebied mochten blijven. Hoewel de vrouw een koopcontract en de paspoorten van de twee merries heeft, probeerde de nieuwe beheerder de twee paarden te laten slachten. Omdat dat vanwege het ontbreken van de paspoorten niet lukt, staat het tweetal sinds eind augustus bij hem op stal.

Volgens Animalstoday staan de paardjes in de donkere schuur, op een harde vloer met nauwelijks water en voer. Boers hart breekt, want deze dieren zijn gewend om altijd buiten in de natuur vrij rond te lopen en te grazen. Ze haalt de politie erbij. Dan blijken er ineens twee koopcontracten te bestaan.

Justitie raadt Boer aan een civiele procedure te starten. Ze heeft inmiddels opnieuw aangifte gedaan.

Onduidelijk is of de twee paarden nog op de plek staan waar ze ze de laatste keer aantrof.

Ook RTV Utrecht besteedde aandacht aan deze zaak.

Bron: animalstoday.nl

Foto: Jessica Pijlman/Made by Jessy

Reacties