Opgelichte Frans Klos kan paard terugkopen

Opgelichte Frans Klos kan paard terugkopen

0 10082
algemeen paard buiten
Foto ter illustratie.

Twee van de drie paarden die werden gestolen door een oplichter zijn inmiddels weer terug bij hun eigenaar. Nu kan ook de derde gedupeerde zijn paard terugkopen.

De huidige eigenaar van de merrie Belle Amie stelt wel een ultimatum: binnen 48 uur moet Klos 5.500 euro voor haar neertellen.

Goede band

“De verkopers in dit verhaal willen het liefst niet dat het paard teruggekocht wordt, omdat zij aangeven een goede band met het paard op te bouwen,” legt Melissa van der Kamp, een goede vriendin van Klos uit. “Frans heeft tot vrijdag 12 april de tijd om het geld bij elkaar te krijgen.”

Drie paardeneigenaren brachten hun dieren bij een tussenpersoon, die hun paarden namens hen zou verkopen. Later bleek dat twee van de drie de paarden inderdaad waren verkocht, maar met de tussenpersoon was geen contact meer mogelijk.

Rug tegen de muur

Ook Klos wilde zijn merrie in eerste instantie van de hand doen, maar is nu van plan haar te houden. “Hij beweegt hemel en aarde om het geld bij elkaar te krijgen,” geeft Van der Kamp aan. “Hij stond toentertijd met zijn rug tegen de muur, financieel gezien. Intussen in de situatie veranderd en kan hij het onderhoud van Belle Amie betalen. Alleen moet het bedrag van € 5.500,- bij elkaar geraapt worden, zodat hij in de mogelijkheid gesteld wordt.”

Hiervoor is inmiddels een crowfunding-actie opgezet.

Identiteit

Over de identiteit van de huidige eigenaar van Belle Amie is nagenoeg niets bekend. “Ook de politie wil niet vertellen met wie de gedupeerde te maken heeft.”

Ook de eigenaresse van een ander gestolen paard, Hilde Bowe, kreeg haar Dancing Brave op een opmerkelijke manier terug. Zij kon haar op een afgesproken plek in het donker ophalen.

Bron: Hoefslag / Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan

Foto: archief

Reacties