Bondscoach: ‘We gaan op volle oorlogssterkte naar Dutch Youngster Festival’

Bondscoach: ‘We gaan op volle oorlogssterkte naar Dutch Youngster Festival’

Dutch Youngster Festival
foto: FotoTrailer

Op het Dutch Youngster Festival, dat morgen van start gaat, hoopt bondscoach Luc Steeghs groots uit te pakken met zijn jeugdteams. ‘We gaan op volle oorlogssterkte. Dat moet ook wel, want tot nu toe ging het nog niet zo goed in de landenwedstrijden en Wierden is een zware wedstrijd in het seizoen’, vertelt de Limburger, die de Nederlandse junioren, Young Riders en Children begeleidt.

‘Lig niet wakker van wisselende prestaties’

De prestaties in voorbije Nations Cups waren wisselend, maar daar ligt Luc Steeghs niet wakker van. ‘De sterkste groep ruiters was ook nog niet mee. Ik heb jeugdruiters kansen gegeven om een keer van een landenwedstrijd te proeven, zoals in Lamprechtshausen vorige week waar de parcoursen ook wat lichter staan dan in Wierden. Hoe gaan ze met de spanning om? Kunnen ze de druk aan? Dat is belangrijke informatie voor me in het traject richting het EK.’

‘Hoge verwachtingen voor Wierden’

Voor Wierden heeft Luc Steeghs hoge verwachtingen. De meeste teamleden hebben al goede internationale resultaten neergezet en zelfs al gepresteerd op concoursen bij de senioren. Ook de Nederlandse kampioenen zijn erbij: Megan Laseur, Mel Thijssen en Senna Everse. Tijdens het concours zal de bondscoach bepalen wie als reserve teamlid opgesteld wordt.

‘Ponyteam niet zo ervaren als vorig jaar’

Edwin Hoogenraat, bondscoach pony’s, heeft ook getracht om zijn sterkste team neer te zetten. “Ik heb in elk geval vier ponyruiters die afgelopen tijd heel goed gepresteerd hebben. Er zijn dus wel verwachtingen, maar we hebben nog niet zo’n ervaren team als vorig jaar. We zullen dus zien!”

De teams

Op Manege De Vossenbos wordt deze week 320 paarden en pony’s verwacht en de eerste staan al op stal. Dutch Youngster Festival begint woensdag 30 mei met de eerste internationale jeugdrubrieken en sluit op zaterdag 2 juni af. De landenwedstrijden vinden plaats op donderdag (junioren, Young Riders en pony’s) en vrijdag (Children).

Young Riders: Megan Laseur, Sanne Thijssen, Lars Kersten en Kars Bonhof

Junioren: Mel Thijssen, Paris Morssinkhof, Rowen van de Mheen, Iris Hakvoort en Beau Schuttelaar

Children: Emma Bocken, Finn Boerekamp, Lilly Engelsman, Cejay Joosten en Senna Everse

Pony’s: Pam Nieuwenhuis, Lilly Engelsman, Mart IJland, Enrico van Manen en Fleur Holleman

Bron en foto: Persbericht

Reacties