Ook in Doha tijdens internationale springwedstrijd twee paarden positief op Rhino virus,...

Ook in Doha tijdens internationale springwedstrijd twee paarden positief op Rhino virus, kans op verdere besmettingen klein

De FEI heeft aangekondigd dat bijna alle internationale evenementen in tien Europese landen per direct afgelast worden tot en met 28 maart. Zo ook The Dutch Masters, wat wij vanmorgen bekend maakten. Dit alles na een Rhino-uitbraak op het internationale concours in het Spaanse Valencia. Nu blijken er paarden in Doha positief getest te zijn, die vanuit Valencia doorgereisd zijn.

Twee paarden in isolatie

In Doha is dit weekend de aftrap van Global Champions Tour 2021, dus veel top ruiters zijn daar naar toe afgereisd met hun paarden. Twee paarden van de Duitse springruiter Sven Schlüsselburg staan geïsoleerd in Doha, nadat ze positief op Rhino zijn getest. Suus Kuyten is daar en laat weten dat de organisatie snel gereageerd heeft. “De paarden hebben maar één dag bij ons in de stal gestaan. Toen de problemen in Valencia naar boven kwamen, zijn ze gelijk geïsoleerd en dat is inmiddels een week geleden. De paarden van Slusselberg kregen gisteren koorts.”

47 paarden getest en negatief

Springruiter Carlos Lopez is in dezelfde periode in Valencia geweest en verblijft nu ook in Doha met paarden. Deze zijn inmiddels negatief getest. “Gisteren zijn er in totaal 47 paarden getest en die waren allemaal negatief. Het is nu wachten op de rest. Maar ik denk dat de kans heel klein is dat er besmettingen zijn”, vertelt Suus verder.

Bron: Facebook Wendy Scholten/ St. Georg

Reacties