Ook fokmerries in online KWPN-veiling

Ook fokmerries in online KWPN-veiling

0 150
Foto: Stock

26 Veulens gaan ditmaal onder de digitale hamer van de online KWPN-veiling. Opvallend is dat in deze veiling die vanaf zaterdag 11 augustus geopend is, ook twee fokmerries worden geveild.  De collectie is nu online.

Springen

In collectie vinden we veulens van zowel jonge als bewezen hengsten. Zo zien we het Etoulon-veulen Navarro SL uit de ster prestatiemerrie Valencia VDL (v.Neckar). Zij bracht eerder al het internationale 1.40m-paard Cardentos J.W.B. (v.Cardento) en het internationale 1.45m-paard Daydream (v.Wittinger VDL). Grootmoeder Opera (v.Ahorn), bezit eveneens de predicaten ster en preferent. Zij staat tevens te boek als moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Tenerife VDL (v.Raphael). Ook bracht Opera het internationale 1.40m-paard Dé Opera (v.Indorado). Waar Opera van Navarro SL nog de grootmoeder is, tekent zij bij het hengstveulen Now or Never voor het moederschap. De Van Gogh-zoon Innovation zien we bij dit veulen aan vaderskant. Met louter 8’en en een 8,5 voor de rijdbaarheid werd Innovation in 2016 ingeschreven voor de KWPN-dekdienst.

Apower

Ook Nadall VDK komt uit een moederlijn van een KWPN-goedgekeurde hengst, namelijk uit die van Apower (v.A’lee Spring Power). Deze inmiddels zevenjarige hengst wordt door Siebe Kramer uitgebracht in het 1.35m. De grootmoeder van Harley VDL-zoon Nadall VDK, Ariane (v.Calvaro), heeft zelf internationaal gesprongen. Zij is op haar beurt weer grootmoeder van een internationaal 1.40m en 1.50m-paard. Overgrootmoeder Rurgana is een preferente prestatiemerrie van de invloedrijke Courville xx, de Engels volbloed die via zijn zonen Jasper, Renville en Notaris veel goeds heeft gebracht in de KWPN-fokkerij. Goed om te weten: Nadall VDK beschikt over het D-OC-predicaat.

 

Byazinthe en Champion du Sinaa

Nieuw deze veiling zijn twee merries, waarvan beide veulens eveneens in de collectie zijn opgenomen. Het gaat hier om de moeder van Nachinte P. (Quasimodo vd Molendreef x Chin Chin) en Nirsinaa (Zirocco VDL x Modesto). De Chin Chin-merrie Byazinthe is in het bezit van het sterpredicaat en is een halfzus van het internationale 1.45m-paard Dannemarit P (v.Silverstone) en het internationale springpaard What’s Up (v.Pacific). Verderop in de merrielijn zien we het internationale springpaard Bordeaux VDL (v.Baloubet du Rouet) en Falsterbo VDL (v.Flipper D’elle) die beiden zijn goedgekeurd voor Zangersheide. Ook de KWPN-goedgekeurde Arezzo VDL-zoon Kingsland VDL komt uit deze moederlijn. Modesto-dochter Champion du Sinaa wordt ook geveild, deze merrie heeft zelf 1.35m gesprongen en is dus in het bezit van het sportpredicaat, daarnaast is ze elite en heeft ze als jong paard de IBOP gelopen waar bij ze 8’en scoorde voor galop, reflexen en instelling. Daarnaast is ze een halfzus van het internationale Grand Prix-paard Sietse (v.Monaco) en verwant aan diverse internationale 1.30m-paarden. Ook zien we in de moederlijn enkele internationale eventingpaarden.

Dressuurveulens

Naast deze veulens bestaat de collectie uit een nakomeling van dressuurtopper Glamourdale, die op dit moment furore maakt tijdens het WK Jonge Dressuurpaarden bij de zevenjarigen en dressuurpaardenmaker Daily Diamond.

De complete collectie

Bron: Hoefslag / KWPN

Foto: Stock

 

Reacties