Onverwachte CSI3* winst Harrie Smolders in Knokke: “Don is niet de snelste”

Onverwachte CSI3* winst Harrie Smolders in Knokke: “Don is niet de snelste”

Harrie Smolders
Harrie Smolders - Don VHP Z FEI European Championships Gothenburg 2017 © DigiShots

Harrie Smolders wist zaterdagavond opnieuw winst voor Nederland binnen te slepen in het Belgische Knokke. Met zijn Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) wist hij naar de eerste plaats te springen in de 3* Grand Prix.

Na Smolders eindigde de Egyptenaar Mohamed Taher Zeyada met Vizalaty op de tweede plaats. De rit van Lorenzo de Luca en Soory de l’Hallali was uiteindelijk goed voor een derde prijs.

Lastig parcours

Het 1.50m hoge parcours werd ontworpen door Christian Wiegand. Het duurde even voordat de eerste foutloze ronde werd gereden door Mohamed Taher Zeyada met Vizalaty. Na hem volgden zes andere topruiters met een foutloze ronde, waarmee zij door mochten naar de barrage. Taher startte in de barrage, en zette een snelle tijd neer van 36.20 seconden. Wel sloeg de combinatie de voorste paal van de laatste oxer er af. Daniel Deusser volgde, maar had helaas ook fouten: er vielen twee balken.

Goed in vorm

Vervolgens kwam Smolders aan start met zijn 15-jarige Don. De hengst vloog door het parcours heen en zette een foutloze ronde neer. Binnen 39.73 seconden was de combinatie het verkorte parcours door, wat ze aan kop plaatste. “Don sprong twee goede en solide rondes vandaag, zoals we van hem gewend zijn,” reageerde de ruiter na zijn winst. “Ik had echter niet verwacht te winnen. Don is niet de snelste, en er kwamen nog wat snelle combinaties na ons in de barrage. Ik had verwacht derde of vierde te worden. Uiteindelijk liep het goed af voor ons, en kon ik geen beter resultaat wensen! We komen langzaamaan in de goede vorm die we moeten hebben voor het EK in augustus.”

Lees ook: Harrie Smolders en Daniëlle van Mierlo, over drempels en wedstrijdtactiek

Bron: Persbericht

Foto: © DigiShots

Reacties