Wie ontvangt DVB Foundation Award 2018?

Wie ontvangt DVB Foundation Award 2018?

Uitreiking van de DVB Foundation Award tijdens Indoor Brabant.
Uitreiking van de DVB Foundation Award tijdens Indoor Brabant.

De DVB Foundation wil graag die mensen in het zonnetje zetten en met de DVB Foundation Award belonen voor hun vrijwillige inzet aan ruiters met een beperking. Jij kunt meehelpen door iemand te nomineren.

De DVB Foundation Award is in 2011 van start gegaan met als doel het paardrijden voor minder validen de aandacht te geven die het verdient.  Ieder jaar wordt de Award uitgereikt aan een persoon die het meest opvallend heeft bijgedragen om dit doel uit te dragen.

Belangeloze inzet

Ruiters met een beperking hebben vaak veel hulp en ondersteuning nodig in de ruimste zin van het woord. Hiervoor zetten vele personen zich dagelijks belangeloos in.

Via de website van de DVB Foundation kun je iemand nomineren, waarvan jij vindt dat hij of zij de award heeft verdiendt. Dat kan tot uiterlijk 9 februari a.s.

Daarna zal de jury, bestaande uit mevrouw Hanneke Gerritsen en de heren Joop Stokkel en Maarten van der Heijden, zich buigen over de voordrachten.

Aangepaste paardensport

Aan het winnen van de award is een bedrag van € 1000,- verbonden, te besteden aan doelen binnen het de aangepaste paardensport.

De uitreiking vindt plaats tijdens Indoor Brabant 2019, op vrijdag 15 maart ’s avonds vanaf 19.00 uur.

In 2017 kreeg Paralympisch bondscoach Joyce Heuitink de Award voor haar enorme inzet voor de Para-dressuursport. Adelinde Cornelisen kreeg de Award in 2013 overhandigd. Als trainer van Frank Hosmar begeleidde ze hem tijdens de Paralympische spelen in 2012 in Londen naar twee individuele bronzen medailles.

Alle eerdere winnaars van de DVB Foundation Award vind je hier.

Bron: DVB Foundation

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties