Online veiling jonge hengsten gefokt door Paul Schockemöhle

Online veiling jonge hengsten gefokt door Paul Schockemöhle

0 469
#06 Heart Capitol PS v. Heartbreaker. Foto: Kiki Beelitz

Van 30 september tot 3 oktober loopt de veiling van 9 drie-jarige springpaarden en 10 2,5-jarige dressuurhengsten uit de fokkerij van Paul Schokemöhle.

Fürst Romancier-zoon

Eén van de te veilen paarden is Fürst Donnerhall PS, zoon van Fürst Romancier en volle broer van For Romance I en II. Fürst Romancier brengt vaker nakomelingen in veilingen, en niet zonder succes. Veilingtopper van de AOS veiling Fürstenmond (uit een Diamond Hit-moeder) leverde 220.000 euro op. Een Nederlandse cliënt kocht de donkerbruine hengst aan. Halfboert Flying Dancer, een zoon van Fürst Romancier uit een Sir Donnerhall moeder vertrok na Vechtda voor 235.000 euro naar een dressuurstal in Oostenrijk.

Goede lijnen

Ook Visino PS (v. Vitalis) laat in zijn stamboek grote namen zien. Zijn moeder, Fürstin Gseine, halfzus van For Romance I en II, won de Oldenburg Elite Maire Show in Rastede 2017. Schokemöhle toont ook Versailles PS, nog een zoon van Vitalis, in zijn colletie. Deze hengst is nauw verwant aan de dubbele verrichtingsonderzoekswinnaar Sezuan’s Donnerhall. Daarnaast komt de Fürst Jazz-nakomeling Fürst Schufro komt uit de moederlijn van de legendariche hengst Sandro Hit, Diamond Hit en Royal Hit. Aan grote namen in stamboeken is tijdens deze exclusieve veiling geen gebrek.

Springhengst

De springhengst Lot laat ook veel nakomelingen zien in de veiling van Shokemöhle. Cinsey-zoon Cinmino PS en Vivanabis PS (v. Vivant van de Heffnick) komen allebei uit de prestigieuze lijn van Chaccoon Blue. De moeder van het ook te veilen paard Heart Capitol PS (v. Heartbreaker) is een halfzus van Stakkatol. Ten slotte is Corrello PS (v. Heartbreaker) een halfbroer van de Nations Cup-winnaar Come Soon, dus ook zijn verwanten doen het goed in de sport.

De paarden kunnen ook persoonlijk bekeken worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joseph Klaphake (dressuurhengsten) en Christian Volke (springhengsten).

Bekijk de volledige website via: ps.online.auction.

Bron: Persbericht

Foto: Kiki Beelitz

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Vergelijkbare artikelen

Reacties