Online je paard kopen of verkopen op Paarden-Veiling.nl

Online je paard kopen of verkopen op Paarden-Veiling.nl

Paarden-Veiling.nl heeft een nieuw platform ontwikkeld waarbij paardenliefhebbers de mogelijkheid hebben om hun paard online te kopen of verkopen. De online veiling is een modern en vernieuwend alternatief voor de klassieke veiling. De veiling is breed toegankelijk voor alle paarden en pony’s met een stamboekpapier. Uniek aan deze nieuwe veiling is dat er 0% commissie wordt berekend. Dit levert iedere verkoop een win-win situatie op.

Online

De kracht van Paarden-Veiling.nl is het toegankelijk maken van het aan- en verkopen van een paard. Deze periode van coronacrisis is erg onzeker. Maar de paardenhandel staat niet stil, iedereen wil bewegen maar kan niet bewegen. Vanuit dat oogpunt is er gestart met een 100% online paardenveiling. Een plek waar je veilig, vertrouwd en volledig online kan bieden en verkopen.

Mogelijkheden

De verkopers kunnen kiezen uit drie mogelijkheden. De Bronzen plaatsing geldt voor veulens en jonge paarden die niet zadelmak zijn. De kosten voor deze categorie zijn 299 euro. De Zilveren plaatsing geldt voor getrainde paarden tot en met Z niveau. De kosten voor deze categorie zijn 399 euro. De Gouden plaatsing geldt voor hoger geklasseerde paarden vanaf Z niveau. De kosten voor deze categorie bedragen 749 euro. Voor alle categorieën geldt dat er een gezondheidsverklaring van de dierenarts ingediend moet worden. Voor de categorieën Zilver en Goud geldt dat er ook een klinisch en röntgenologisch onderzoek inclusief rug en hals moet worden aangeleverd.

Eigen foto’s en video

Tijdens het aanmelden levert de verkoper een omschrijving van het paard aan naar waarheid. De foto’s en video worden opgenomen door de verkoper. Om de koper een zo compleet mogelijk beeld te geven zijn er specifieke eisen aan de foto’s en de video zoals de beenstanden en het lopen op verharde ondergrond. Er wordt verwacht dat de verkopende partij een eerlijke omschrijving geeft van het paard. De omschrijving wordt meegenomen in het koopcontract. Het paard dient in bezit te zijn van een stamboekpapier om de historie te kunnen controleren. De paarden uit categorie Goud kunnen worden gereden in overleg met de veiling.

Partners

Paarden-Veiling.nl werkt samen met verschillende partnerbedrijven. De Raadgevers hebben een ruime ervaring op het gebied van het hippisch recht. De juristen zijn in het bijzonder gespecialiseerd op het gebied van aan- en verkoopgeschillen alsmede aansprakelijkheid. Er wordt veel samengewerkt met dierenartsen en specialisten om paarden te controleren.

Breed segment

Het doel is om wekelijks een veiling te organiseren. De aanmelding wordt bekend gemaakt op social media en via de digitale nieuwsbrief. De veiling is voor een breed segment paardenliefhebbers wat het laagdrempelig maakt om een paard aan te bieden.

Veulenveiling

De veulens die voor twaalf juni worden aangemeld krijgen 30% korting. De eerste veulen veiling vindt plaats in de derde week van juni. De eerste sportpaarden veiling tot en met Z niveau start een week later.

Registreer nu jouw veulen, pony of paard en het bieden kan beginnen!

Reacties