Online behaalde resultaten tellen niet mee voor KWPN

Online behaalde resultaten tellen niet mee voor KWPN

Foto: Remco Veurink

Het KWPN verwerkt de sportstanden van de KNHS en gebruikt deze ter informatie voor de leden, als input voor de fokwaarden en voor het vergeven van predicaten welke gestoeld zijn op sportresultaten (keur, sport en prestatie).

Online

Gedurende de coronaperiode is het door de KNHS mogelijk gemaakt om proeven te filmen en deze te laten beoordelen door een KNHS-jurylid. De score en de eventueel behaalde winstpunten worden door de KNHS verwerkt en tellen mee voor de sportstanden en de promotie- en degradatieregeling van de KNHS.

Geen predicaten

De behaalde resultaten van de KNHS online wedstrijden worden door het KWPN niet overgenomen en tellen niet mee voor de hoogste sportstand, fokwaarden en predicaten. Hierop geldt een uitzondering voor de klasseringen en winstpunten die behaald zijn tijdens de restricties rondom het coronavirus: deze zijn/worden verwerkt t/m de klasse M2. Vanaf 1 maart kan men bij de KNHS tevens een proef in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht laten beoordelen via Online Dressuurproeven Beoordelen. De hiermee behaalde KNHS online dressuursportstanden in de klasse Z1 t/m klasse ZZL neemt het KWPN echter niet over en hierop worden dus ook geen predicaten toegekend.

Presteren

De afdeling Inspectie is van mening dat het rijden van een proef in een trainingsomgeving niet gelijk staat aan het rijden van een proef in wedstrijdsituatie. Hierbij wordt er gedacht aan het gebrek aan toezicht op het losrijden, het niet tussen andere deelnemers/paarden presteren en het presteren onder andere en controleerbare omstandigheden dan op een wedstrijdterrein. Onder andere karakter en rijdbaarheid zijn speerpunten van onze fokkerijstrategie en deze komen tijdens fysieke wedstrijden anders tot uiting dan in de bekende thuisomgeving.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties