Ongeval tijdens Grote Prijs: Goedgekeurde hengst overlijdt, ruiter zwaargewond

Ongeval tijdens Grote Prijs: Goedgekeurde hengst overlijdt, ruiter zwaargewond

0 22201
Martin Sterzenbach
Martin Sterzenbach - Stradivari Jumping Amsterdam 2018 © DigiShots

18 august vond er een dramatisch ongeval plaats tijdens de Grote Prijs van Bergisch Classics, een springwedstrijd in het Duitse Stuttgart. Midden in het parcours scheurde de aorta van de goedgekeurde Balougraf ESC (v. Baloubet du Rouet).

Ernstig gewond

Martin Sterzenbach, de ruiter in het zadel van de 13-jarige hengst, raakte daarbij ernstig gewond. Hij is direct naar het ziekenhuis in Merheim gebracht. Na het ongeval besloot de organisatie in overleg met de deelnemers en juryleden, om de daaropvolgende juniorenrubriek af te blazen.

Groot gemis

Hengstenstation Heiner Rohmann laat weten een groot gemis te ervaren na het overlijden van hun bijzondere hengst. ‘We zijn erg verdrietig dat dit zowel de ruiter als het paard moest overkomen en we wensen Martin een spoedig herstel toe. Met het overlijden van Balougraf nemen we afscheid van een geweldige vererver en een bijzonder goed sportpaard. Hij zal voor altijd in onze herinneringen voort blijven leven. Niet alleen vanwege zijn successen, maar ook dankzij zijn unieke karakter.’

 

Bron: Facebook

Foto: Digishots

Reacties