Onderzoek naar paardentherapie ten behoeve van Corona stress

Onderzoek naar paardentherapie ten behoeve van Corona stress

hooi voedsel ruwvoer

De Universiteit van East Anglia heeft recent onderzoek uitgevoerd naar paardentherapie. Uit onderzoek bleek dat jongeren in de schoolgaande leeftijd worstelden met het verlies van routine, als gevolg van het thuis zitten door de Corona pandemie. Uit interviews met twintig jongeren bleek dat ze school misten en ook wat ruimte om zichzelf te zijn. Kate Blake-Homes, die het onderzoek leidde, zei dat de toename van druk en stress bij jongeren tijdens veel interviews ‘voelbaar’ was.

Inzameling

Een centrum voor paardentherapie heeft een nieuw programma opgezet om jongeren te helpen herstellen van de stress van Covid-19. Horserenity CIC, gevestigd in Dorset (Engeland), probeert geld in te zamelen om de curus “gratis” aan te bieden. Deze gratis cursus is voor kinderen en tieners die tijdens de pandemie voor familieleden hebben moeten zorgen. Hoewel beperkingen de afgelopen maanden voor veel mensen een moeilijke tijd hebben gemaakt, staan ​​jonge mantelzorgers onder grote emotionele druk, terwijl ze ook te maken hebben met isolatie. 

Therapiepaarden

Sarah Vivian, directeur van Horserenity CIC, vertelt “We willen deze geweldige jonge mensen helpen. Het programma is ontworpen om met therapiepaarden hen wat tijd voor zichzelf te geven. Met de therapiepaarden gaan we in de weilanden aan de slag om rust te krijgen. We willen de jongeren een ruimte bieden waar ze weer kunnen ontspannen en lachen.”

Bron: Horse & Hound

Foto: Jessica Pijlman

Reacties