Onderzoek naar de invloed van Ubiquinol op paarden

Onderzoek naar de invloed van Ubiquinol op paarden

0 405
ubiquinol

In Ierland is een onderzoek gedaan naar de invloed van Ubiquinol op paarden. Het onderzoek heeft uitgewezen dat Ubiquinol invloed heeft op de antioxidant CoQ10.

Onderzoek

Het co-enzym Q10 is een stof die het lichaam deels zelf produceert, het is belangrijk voor de productie van energie en ondersteunt het immuunsysteem. Mensen halen deze antioxidant tevens uit bijvoorbeeld vlees en gevogelte. De onderzoekers gebruikten een groep van zeven fitte volbloeden. De ruinen waren allemaal tussen de 5 en 9 jaar oud. De paarden kregen dagelijks tweemaal alfalfa en hooi, daarnaast kregen ze iedere ochtend graan. Bij hun granen kregen ze ook de Ubiquinol. Drie paarden kregen de eerste drie weken 1g Ubiquinol per dag, gevolgd door drie weken zonder supplementen. Drie andere paarden kregen de eerste weken juist geen supplementen, gevolgd door drie weken weken 1g Ubiquinol per dag. Het zevende paard was een controlepaard. Voorafgaand aan het onderzoek waren de paarden op dezelfde wijze getraind, zodat ze allemaal even fit zouden zijn.

Verhoogde concentraties

Het voeren van Ubiquinol zorgde er bij dit onderzoek voor dat de paarden een verhoogde concentratie van het co-enzym Q10 in hun lichaam hadden. De paarden die in de eerste weken het supplement hadden gekregen, hadden aan het einde van het onderzoek nog steeds een hogere concentratie CoQ10 dan het controlepaard. De onderzoekers concluderen dat het voeren van Ubiquinol de concentratie van het waardevolle antioxidant CoQ10 verhoogt, de antioxidant wordt door het lichaam van het paard gestaag gebruikt. De verhoogde waarde van CoQ10 is goed voor de algehele weerstand van het paard en de productie van energie.

Bron: Wageningen Academic

Foto: Remco Veurink

Reacties