Onderlinge Paardenverzekering Veldhoven stopt

Onderlinge Paardenverzekering Veldhoven stopt

0 282
paard haflinger pony

De Onderlinge Paardenverzekering Veldhoven en omgeving B.A. houdt ermee op, meldt het Eindhovens Dagblad. “Het kan niet anders,” geeft secretaris/penningmeester Wim van de Ven.

“We moeten aan voorwaarden voldoen die voor een kleine onderlinge niet haalbaar zijn.”

Europese regelgeving

Volgens de krant noodzaakt de Europese regelgeving het gros van de ruim honderd Onderlinge Paardenverzekeringen in Nederland tot stoppen.

Vorig jaar nog vierde de Onderlinge Paardenverzekering het honderdjarig bestaan. In het begin werden de paarden die op het land werkten bij café De Kers op waarde geschat. “De waarde werd op een bonnetje geschreven, je betaalde de premie en het werkpaard was weer zes maanden verzekerd,” vertelt Toon ten Have, die het bedrijf in 1973 van zijn vader overnam.

Niet gemist

Een verzekering was voor de boeren noodzaak, omdat de paarden niet gemist konden worden. In 1955 waren er 288 paarden verzekerd voor een totale waarde van 282.460,- gulden. In de jaren zestig liep het aantal verzekerde paarden op tot vierhonderd, daarna nam het aantal alleen maar af.

Vorig jaar werd tijdens de buitengewone ledenvergadering al duidelijk dat veel leden hun paard niet meer verzekeren, onder meer vanwege de hoge premies.

Bron: Eindhovens Dagblad

Foto: archief Remco Veurink

 

Reacties