IOC-voorzitter Thomas Bach: “De Olympische spelen moeten ondanks het coronavirus doorgaan”

IOC-voorzitter Thomas Bach: “De Olympische spelen moeten ondanks het coronavirus doorgaan”

olympische spelen coronavirus

Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) schreef een open brief aan de topsporters. De belangrijkste boodschap: de Olympische Spelen van 2020 moeten ondanks het coronavirus doorgaan. In de brief geeft Bach eerst zijn begrip van de situatie van de atleten weer. Het virus is de focus van alle discussies in de afgelopen dagen. Zeker rondom sportevenementen.

Aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen

Na de vele gesprekken die we hebben gehad en nog steeds voeren met de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), het Organisatiecomité Tokio 2020, de Japanse regering en vele autoriteiten van over de hele wereld kan ik je verzekeren dat het IOC zich volledig inzet voor de succesvolle 2020 Olympische Spelen in Tokio. De spelen gaan 24 juli 2020 van start. Dit regelmatige overleg zal doorgaan, zodat we ons kunnen aanpassen aan alle nieuwe ontwikkelingen,” aldus Thomas Bach tegen elke individuele atleet.

Eerlijke Olympische kwalificaties

Het IOC is zich er van bewust dat de huidige situatie een voorbereiding vormt. Hierbij worden toernooien geannuleerd en reisverboden uitgesproken. Het IOC werkt nauw samen met de Nationale Olympische Comités en internationale verenigingen om oplossingen voor de problemen te vinden en toch eerlijke Olympische kwalificaties mogelijk te maken.

 

Bron: St-georg/ Olympic.org

Foto: Remco Veurink

Reacties