Olympische koorts voert opnieuw toppaard naar Japan

Olympische koorts voert opnieuw toppaard naar Japan

0 1229
Olympische Spelen

Er gaat opnieuw een toppaard richting Japan. Vorige maand raakte bekend dat de sponsoren van Masanao Takahashi Rubicon D hadden gekocht. Vandaag schrijft Eurodressage dat Hiroyuki Kitahara de tienjarige Huracan gekocht heeft van Finse GP-ruiter Henri Ruoste en diens zakenpartner Jochen Arl.

Ervaren ruiter

De Deense warmbloedruin (Hotline x Don Schufro) moet het paard worden waarmee Kitahara zal aantreden op de Olympische Spelen in Tokyo 2020. Kitahara is een van de meest ervaren Japanse Grand Prix-ruiters. In 2007 startte hij in Europese wedstrijden met drie Grand Prix-paarden: Why Me, Caballero en Hypos. Op die manier deed hij belangrijke ervaring op tussen de beste ruiters ter wereld.

Kitahara reed ondermeer op de CDI’s in Balve, Brno, Verden, Herentals, Oldenburg, Odense en Braunschweig. Hij greep net naast een plekje in het Japanse Olympische team voor de Spelen in Hong Kong (2008).

WEG Lexington

In 2009 verhuisde hij opnieuw naar Japan. Hij vertegenwoordigde zijn land op de Wereldruiterspelen in Lexington (2010) met Why Me. Daarna reed hij een aantal nationale CDI’s in Japan, tot 2012. Het bleef eventjes stil rond Kitahara, maar in 2015 keerde hij terug met Winnetou DDH. Die bracht hij voor het laatst uit in december 2016.

Olympische koorts

Aangezien de Olympische Spelen in 2020 in Japan georganiseerd worden, heeft Kitahara ook de Olympische koorts gekregen. Die lijkt veel Japanse dressuurruiters te treffen: ze hebben het afgelopen jaar zwaar geïnvesteerd in nieuwe paarden. En Huracan moet Kitahara nu helpen om op die Olympische Spelen te kunnen rijden.

Blijven trainen in Europa

Huracan werd door Henri Ruoste opgeleid en uitgebracht tot op Grand Prix-niveau. Vorig jaar liet Huracan z’n eerste mooie scores optekenen in Saumur, Compiègne en Uggerhalne. In de GP Special in Uggerhalne kregen Ruoste en Huracan bijvoorbeeld een score van 70,353%. Huracan was voor het EK in Gotenburg vorig jaar ook eerste reserve voor het Finse team.

Kitahara zal het paard in training laten staan bij Henri Ruoste. De 47-jarige ruiter zal ook door Ruoste gecoacht worden op weg naar Tokyo. De combinatie zal het het CDI in Saumur hun gezamenlijke debuut maken.

Bron: Eurodressage

 

Reacties