Olympisch Grand Prix-paard Coryolano overleden

Olympisch Grand Prix-paard Coryolano overleden

Coryolano
Anna Merveldt - Coryolano World Equestrian Festival CHIO Aachen 2011 © DigiShots

Coryolano (v. Chenook), de ruin die in 2012 voor Ierland deelnam aan de Olympische Spelen, is overleden. Hij moest vorige week ingeslapen worden. Coryolano werd 24 jaar oud.

‘Lieve, oude vriend’

Zijn amazone Anna Merveldt zegt: ‘Hij bracht zijn laatste jaren gelukkig door in de weide in Beieren. We hebben samen een geweldige tijd gehad. Elke keer dat we de middellijn opreden, wist ik dat Cheeky het beste van zichzelf zou geven. Bedankt, lieve oude vriend.’

Merveldt en Coryolano vertegenwoordigden Ierland op drie Europese kampioenschappen. Ze begonnen hun internationale carrière samen in 2007, met een veelbelovend debuut op het driesterrenconcours in het Italiaanse La Mandria. Daar werden ze zevende in de kür op muziek. In 2008 wonnen ze de Grand Prix Special op de FEI Wereldbekermanche in Lipica (Slovenië). En ook in 2009 scoorden Merveldt en Coryolano in La Mandria: ze wonnen zowel de Grand Prix als de Special. Die dubbel herhaalden ze een jaar laten op het CDI3* in het Franse Vidauban.

Iers record

Merveldt en Coryolano zetten in 2011 een Iers record neer met hun score van 75,725 voor de kür op muziek in Wenen. Dat record werd vier jaar lang niet gebroken. Ze konden zich op de Olympische Spelen in Londen (2012) net niet kwalificeren voor de Grand Prix Special: tijdens de eerste dag van de Grand Prix-competitie scoorden ze 69,772% met hun proef tijdens een vreselijke hoosbui.

Merveldt won in 2009, 2010 en 2011 de titel van Dressage Rider of the Year, uitgereikt door The Irish Field. Die titels waren te danken aan haar internationale succes met Coryolano.

Bron: Horsetalk

Foto: Digishots

 

 

Reacties