Olivier Philippaerts: “Leon rijdt straks mee op mijn schouder”

Olivier Philippaerts: “Leon rijdt straks mee op mijn schouder”

Olivier Philippaerts -H&M Legend of Love

Voor Olivier Philippaerts begint de Longines Global Champions Tour deze week in Mexico. De Belgische springruiter liet de eerste wedstrijd in Doha aan zich voorbij gaan, vanwege de wereldbekerfinale in Gothenburg, eerder deze maand.

De wedstrijd in Mexico zal voor Olivier Philippaerts ook enigszins beladen zijn. “Leon Spronken, eigenaar van H&M Extra, zou ons hier komen aanmoedigen,” legt hij uit. “Hij had hier zo naar uitgekeken. Helaas werd hem dat niet gegund (Spronken overleed eind maart onverwacht op 55-jarige leeftijd, red.). Leon rijdt straks mee op mijn schouder en ik hoop dat hij die extra push geeft om een goed resultaat neer te zetten.”

Wereldbekerfinale

Philippaerts eindigde in Gothenburg op de zevende plek in de wereldbekerfinale met H&M Legend Of Love (v Landzauber). Hij begon de wedstrijd met een foutloze omloop in het jachtparcours. Tijdens de tweede wedstrijddag tikte hij één balk uit de lepels waardoor hij als vierde aan de slotdag begon.

“Ik weet eigenlijk niet goed wat er in die eerste omloop verkeerd is gegaan. Ik kreeg een beetje een rare fout. Ik kan niet goed beschrijven waarom die fout er kwam. Naar mijn gevoel was de afstand goed. Legend misstapte zich in de combinatiesprong waardoor ik acht strafpunten krijg. Ik weet écht niet waarom. Die fout kost mij wel een podiumplek. Die zevende plek is niet slecht maar ik had toch op een beter resultaat gehoopt. Ik ben een beetje teleurgesteld omdat er meer in had gezeten.”

Drukke tiendaagse

Olivier en zijn broer Nicola staan voor een drukke tiendaagse. Vanaf donderdag nemen ze in Mexico deel aan de voorwedstrijden van de Longines Global Champions Tour met als hoogtepunt de GP op zaterdagavond. Van Mexico gaat het richting Miami waar enkele dagen later de volgende competitie van start gaat.

Nicola Philippaerts begon het seizoen al in Doha waar hij in de openingswedstrijd als derde eindigde. Hij begint zaterdag met een uitgerust H&M Chilli Willi deel aan zijn tweede Champions Tour wedstrijd. “Na Doha heb ik hem wat rust gegund. We hebben gewoon wat dressuur gereden, een beetje gesprongen en aan de conditie gewerkt. Dat verliep allemaal zeer goed. Mexico is een fantastische wedstrijd, misschien wel de mooiste van de Global Tour. Ik hoop dat Chilli Willi de lijn van Doha kan doortrekken en ook daar tot mooie dingen in staat is.”

Bron: philippaerts.be 

Foto: Digishots

Reacties