Olivier Philippaerts: “H&M Extra behoort tot het kransje van toppaarden”

Olivier Philippaerts: “H&M Extra behoort tot het kransje van toppaarden”

Olivier Philippaerts - H&M Extra
Olivier Philippaerts - H&M Extra FEI Jumping Nations Cup Final 2019 © DigiShots

Olivier Philippaerts en H&M Extra leverden het afgelopen weekend een belangrijke bijdrage aan de zilveren medaille van het Belgische team tijdens de Nations Cup-finale in Barcelona. Philippaerts leverde met de 10-jarige zoon van Berlin twee foutloze ronden af.

In augustus wonnen de Belgen, in een andere samenstelling, goud op het Europees Kampioenschap in Rotterdam. Ze zijn inmiddels verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen.

Superseizoen

“We zijn als team naar Barcelona vertrokken om het Belgisch superseizoen met winst proberen af te sluiten,” aldus Olivier Philippaerts. “Aanvankelijk waren we met zijn allen ontgoocheld omdat we een gouden medaille verloren hadden. Die ontgoocheling maakte al snel plaats voor tevredenheid met de zilveren medaille. Het seizoen op zo’n manier afsluiten is super. Nu is het uitkijken naar 2020, het jaar van de Olympische Spelen.”

Het Belgische team bestond in Barcelona naast Philippaerts uit Niels Bruynseels (Jenson van’t Meulenhof), Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) en Grégory Wathelet (MJT Nevados S).

Kransje van toppaarden

“H&M Extra was de voorbije wedstrijden telkens op de afspraak. Een dubbele foutloze ronde in Calgary en nu opnieuw dubbel foutloos in Barcelona. Als je dat kan presteren bij twee loodzware en heel belangrijke wedstrijden, dan ben je een toppaard. Op dit moment behoort Extra tot het kransje van toppaarden waar je als ruiter altijd kan op rekenen. Ik ben enorm blij met zo’n kanjer!”

Bron: Stal Philippaerts

Foto: Digishots

Reacties