Olivia Braaksma wint derde KNHS-Hartog Lucerne Trophy

Olivia Braaksma wint derde KNHS-Hartog Lucerne Trophy

0 141
springen algemeen
foto: Remco Veurink

Olivia Braaksma kwam met haar pony Sara Fortuna als winnaar uit de bus in de derde seizoenswedstrijd van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy in Hippisch Centrum Exloo. Hester Klompmaker jureerde de elf deelnemers.

KNHS-Hartog Lucerne Trophy

De KNHS-Hartog Lucerne Trophy is een springcompetitie voor D-pony’s op Z en ZZ-niveau. De competitie bestaat uit een reeks van verschillende wedstrijden die in competitieverband worden verreden. Het doel van de competitie is om jonge springruiters naar een hoger niveau te helpen. Tijdens de KNHS-Hartog Lucerne Trophy rijden de ruiters een Z-parcours, waarbij de rijstijl door een rijstijljury beoordeeld wordt.

Netjes gereden

“Dit keer niet zo een grote groep, maar er werd netjes gereden”, vertelt Klompmaker. “Olivia Braaksma was de snelste foutloze in de tweede omloop en won daarmee de wedstrijd”, laat Hester Klompmaker weten. “Olivia zit netjes op haar pony en reed netjes rond.” Isabelle Roepel ontving in de eerste omloop de meeste punten (77,5) van Klompmaker. Een springfout in de tweede omloop bracht ze net naast het podium in de einduitslag. “Ze reed fijn in het ritme door het parcours en zit goed in balans. Voor mij is het belangrijk dat de deelnemers in een goed basistempo rijden en een goede balans hebben en daarbij de pony zo mogelijk ondersteunen.”

Bron: KNHS

Reacties