Eventing: Oliver Townend op weg naar Grand Slam

Eventing: Oliver Townend op weg naar Grand Slam

Oliver Townend
Oliver Townend, hier met Ballagmor Class op het CHIO Aken 2017 (foto: DigiShots)

De Britse eventingruiter Oliver Townend won afgelopen weekend de Kentucky Horse Trials in de Verenigde Staten. Daarmee is hij heel dicht bij het winnen van een Grand Slam: de meest gegeerde prijs in de eventingsport.

Foutloze springronde

Townend kaapte in Kentucky met Cooley Master Class de overwinning weg voor de Duitse Michael Jung, regerend Olympisch kampioen. Hij is de vierde Britse ruiter die in Kentucky kon winnen: eerder deden Pippa Funnell, William Fox-Pitt en Mary King hem dat voor.

Townend sprong in het afsluitende springonderdeel een foutloze proef met zijn dertienjarige ruin. Michael Jung, die in Kentucky op een vierde overwinning aasde, moest tevreden zijn met de tweede plaats. De Amerikaanse Marilyn Little vervolledigde het podium.

Rolex Grand Slam?

 

Townend won in september de Burghley Horse Trials. Zijn overwinning in Kentucky betekent dat hij op weg is om de Rolex Grand Slam te winnen. Die prijs, goed voor een cheque van bijna 290.000 euro, gaat naar de ruiter of amazone die erin slaagt om Burghley, Kentucky en Badminton te winnen in hetzelfde seizoen.

Tot nu toe wisten alleen Michael Jung en de Britse Pippa Funnell die prestatie neer te zetten.

In Badminton zal Townend aan de start komen met Ballaghmor Class, waarmee hij in Burghley op het hoogste schavotje eindigde.

 

 

Bron: bbc.com

Foto: DigiShots

Reacties