Oldenburgerhengst Royal Diamond overleden

Oldenburgerhengst Royal Diamond overleden

0 454
paard algemeen

Het Oldenburgerstamboek is een topvererver verloren. Royal Diamond is op 24-jarige leeftijd overleden aan hartfalen.

Hoofdpremie

Rubinstein-zoon Royal Diamond werd in 1996 premiehengst op de keuring. In 1997 kwam hij tijdens het verrichtingsonderzoek als winnaar uit de bus, en nog een jaar later kreeg hij de hoofdpremie toegekend.

Veertig Grand Prix-zeges

In 1999 begon hij aan zijn sportcarrière. Onder de Amerikaanse Lisa M. Wilcox won hij het zilver op het bondskampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden. Een jaar later won hij bij de zesjarigen, en werd VTV-dressuurhengst.

Tweemaal kon Royal Diamond zich voor de Burg-Pokalfinale in Frankfurt kwalificeren. Aan het einde van zijn sportieve carrière kon hij terugblikken op veertig Grand Prix-zeges.

Acht goedgekeurde zonen

In 2009 nam Royal Diamond zelf afscheid van de dressuursport. Hij werd vanaf exclusief ingezet voor de fokkerij.

Royal Diamond heeft acht goedgekeurde zonen. Twee daarvan zijn zelf succesvol in de Zware Tour: Floggensee’s Royal Dream en Birkhof’s Royaldik. Meer dan twintig dochters van Royal Diamond hebben een staatspremie gekregen.

Kudde

Een paar jaar geleden beslisten zijn eigenaars om de hengst van zijn welverdiend pensioen te laten genieten. Royal Diamond bracht de laatste vijf jaar van zijn leven door in een kleine kudde pensionado’s in Normandië, waar hij omringd werd met de beste zorgen.

Bron: St-Georg

Foto: archief

 

Reacties